CONCERTO BOOKS

NIEUWE Boeken

BEKIJK ZE HIER

BEST SELLERS

BEKIJK ZE HIER

ALLE BOEKEN

BEKIJK ZE HIER

VERWACHT

BEKIJK ZE HIER

nieuwe boeken

PETER VAN DONGEN

VOLDONGEN

Winkelprijs: € 49,99
Formaat:  Hardcover
Aantal pagina’s: 336
Release:  24 mei 2024

bestel

Voldongen – 40 Jaar Werk is de visuele biografie van een van Nederlands grootste stripvertellers. Peter van Dongen (1966) is de auteur van Muizentheater, Rampokan, en – naar de roman van Adriaan van Dis – Familieziek. Als tekenaar van de legendarische serie Blake & Mortimer stond een nieuw album van Van Dongen wekenlang op dev eerste plaats van de Franse bestsellerlijsten. Ondertussen is hij als grafische verteller de voorganger in de Nederlandse reflectie van de bloederige koloniale scheiding van Nederlands-Indië. Voldongen – 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. Het vervlecht een chronologisch overzicht met een thematische benadering.

PETER DE WIT

DOODLEUK

Winkelprijs: € 14,99
Formaat:  Hardcover
Aantal pagina’s: 96
Release:  16 mei 2024

bestel

De een zijn dood de ander zijn brood. Deze bekende uitdrukking gaat zeker voor mij op. Al meer dan 25 jaar maak ik cartoons voor Relevant, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. En mijn stripfiguur Sigmund uit de Volkskrant is zo begaan met zijn patiënten dat hij ze met enige regelmaat uit hun lijden verlost. We praten liever niet over de dood. Het is niet populair onder de mensen. Hoewel ieder van ons weet dat dit aardse leven eindig is, blijven velen van ons tot het allerlaatste moment koppig in de ontkenningsfase hangen. 

paco roca

terug naar eden

Winkelprijs: € 29,99
Formaat:  Hardcover
Aantal pagina’s: 184
Release:  11 januari 2024

bestel

Antonia is een ongeschoolde vrouw uit een doorsneegezin, voor wie het leven door de Spaanse Burgeroorlog nog zwaarder was geworden dan het al was. Carmen, haar geliefde moeder, voedde haar op in het naïeve geloof dat God al hun offers in het hiernamaals zou belonen. Maar soms beleefde ze ook al op aarde lichtpuntjes, zoals tijdens die zomer in 1946, toen het gezin op het strand deze foto liet maken, een foto die haar de rest van haar leven vergezelde…

Peter pontiac

autobiorama

Winkelprijs: € 28,99
Formaat: 30,3 x 21,7 cm, Hardcover
Aantal pagina’s: 88
Release: 10 november 2023

bestel

In deze bundeling autobioscopische strips legt Peter Pontiac zijn worstelingen met de wereld, de liefde, verslaving en maagdelijke pagina’s aan de dag. Om beeldverhalen hoeft niet alleen maar gelachen te worden, zo vond de tekenaar: naast comix zijn er ook tragix. Pontiac, een zelfbenoemd verlegen extravert, bracht zijn roemruchte zelfbespiegelingen op indringende wijze in beeld. “In mijn eigen tekeningen zie ik er zelden op mijn voordeligst uit,” zei hij in 1997. “Als ik zoveel kritiek spui mag ik mezelf ook niet sparen.”

charles burns

Daedalus deel 3

Winkelprijs: € 26,99
Formaat: 29,1 x 21,6, hardcover
Aantal pagina’s: 88
Release: 6 oktober 2023

bestel

Voor Brian Milner en Laurie Dunn nadert de eindklap. Omringd door hun vrienden ontmoeten de twee hoofdrolspelers elkaar nog een laatste keer bij een meer om de laatste scènes van hun amateurfilm op te nemen. ’s Avonds is het feest rondom het kampvuur waarop de overdag gevangen vis wordt gegrild. Alle voorwaarden voor een happy end zijn aanwezig. Het verhaal lijkt echter niet het oorspronkelijke storyboard te volgen…

best sellers

Martin panchaud

de kleur van dingen

Winkelprijs: €32,99
Formaat: 24 x 18 cm, hardcover
Aantal pagina’s: 236
Release: 16 september 2023

bestel

Een grafisch hoogstandje dat de traditionele striptraditie door elkaar schudt. Personages in de vorm van cirkels, geproduceerd met behulp van grafische computersoftware, volledig van bovenaf en zonder perspectief getekend; de verrassende grafische keuzes van Martin Panchaud zorgen voor een verbluffende en intrigerende leeservaring. Laat je fantasie de vrije loop en dompel je onder in een spannend/avontuurlijk verhaal vol donkere humor en filosofische passages.

 

Daniel CLowes

MONICA

Winkelprijs: € 28,99
Formaat: 28,5×21,6 cm, Hardcover
Aantal pagina’s: 112
Release: 31 augustus 2023

bestel

Monica wordt beslist niet onder een goed gesternte geboren. Het zijn de wilde jaren zestig, en Penny, haar moeder, is bijna een karikatuur van de onverantwoordelijke hippie-ouder uit die jaren. Een stoet minnaars trekt langs en Monica heeft geen idee wie van hen haar vader is. Toch lijkt alles goed te komen wanneer oorlogsveteraan Johnny in hun leven verschijnt, maar wanneer een dope-freak hen op straat een obscuur pamflet in de handen drukt verandert alles – al is dat op dat moment nog niet duidelijk. Een groot deel van Daniel Clowes’ nieuwe boek bestaat uit die zoektocht en voert Monica langs de meest bizarre occulte uitwassen uit die ‘vrijgevochten jaren’. Clowes (Chicago, 1961, auteur van o.a. de Eight Ball-serie en Ghost World) weet dit alles huiveringwekkend in beeld te brengen en verrast de lezer meermalen door wonderbaarlijk te schakelen (ook stilistisch) van een dagelijks heden waarin Monica figureert naar een gehersenspoelde wereld waarin haar moeder verzonk. Het boek was oorspronkelijk als een verzameling afzonderlijke verhalen bedoeld, ‘maar elk verhaal leidt tot het volgende verhaal,’ aldus de auteur, ‘op een manier die je niet per se ziet aankomen totdat je aan het einde komt.’ En daar komt alles tezamen, op een meer dan verrassende manier.

Hervé Bourhis

Terug naar Liverpool

Winkelprijs: € 22,99
Formaat: 21,4 x 29 cm, Hardcover
Aantal pagina’s: 96
Release: 23 maart 2023

bestel

Wat als de Beatles in 1980 besloten hadden om weer door te gaan, tien jaar nadat zij uit elkaar waren gegaan? De Franse auteurs Hervé Bourhis en Julien Solé stellen zich met humor voor hoe hun comeback zou zijn geweest! Het fictieve verhaal is uitstekend gedocumenteerd
door Hervé Bourhis, een enorme fan en bewonderaar van de Beatles, en wordt fantastisch in beeld gebracht dankzij het tekentalent van Julien Solé. Met gastoptredens van onder meer Yoko Ono, Linda McCartney, Freddie Mercury, de Monty Python-acteurs en George Martin, terwijl er ook nog wat stevige confrontaties zijn met een stel skinheads en een groep groupies. Achterin het boek is een aanvulling opgenomen op het in 2010 uitgekomen Het kleine boek van de Beatles van Hervé Bourhis.

De eindeloze wereld Concerto Books

Christophe Blain & Jean-Marc Jancovici

De eindeloze wereld

Winkelprijs: 34,99 
Formaat: 250 x 300 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 196
Release: 25 mei 2022

bestel

De eindeloze wereld Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed hiervan op het klimaat. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt, en wat dit nu al tot gevolg heeft. In Frankrijk is dit album met veel lof ontvangen, er zijn inmiddels in een paar maanden 250.000 boeken verkocht!
Le Point spreekt van een meesterwerk. Jean-Marc Jancovici ondersteunt zijn goed beargumenteerde visie door het energievraagstuk en de klimaatverandering centraal te stellen.Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische (de race om groei ten koste van alles), ecologische en maatschappelijke vlak? Zijn heldere en boeiende uiteenzetting nodigt uit tot reflectie over deze complexe onderwerpen, in het bijzonder over die van de energietransitie. Christophe Blain plaatst zichzelf tegelijkertijd in de rol van toehoorder en (humoristische) commentator, zoals hij ook deed in zijn boeken “In de keuken met Alain Passard” en “Quai d’Orsay” .

1984 Concerto Books

George Orwell & Xavier Coste

1984

Releasedatum: 17-02-2022
Herkomst: NL
Item-nr: 4352871
EAN: 9789493109490
bestel

De Franse tekenaar Xavier Coste (Normandië, 1989) weet op een angstaanjagende en suggestieve manier nog meer betekenis te geven aan dit meesterwerk van George Orwell. In het Engeland van na de Koude Oorlog werkt Winston Smith, continu bewaakt door camera’s, spionnen en buren, aan het herschrijven van de geschiedenis. Maar hij voelt zich daar niet prettig bij en besluit op een dag om een dagboek bij te houden op een plek waar hij niet in de gaten gehouden wordt.
Winnaar van de Prix Albert Uderzo 2021!

alle boeken

Guido van driel

Toen wij van de duitsers verloren

Winkelprijs: € 28,99
Formaat: 26 x 22 cm, Hardcover
Aantal pagina’s: 96
Release: 17 augustus 2023

bestel

Het is de dag na de beruchte WK-voetbalfinale in 1974. Terwijl Nederland de nederlaag tegen West-Duitsland verwerkt, wordt er in een Zaanse nieuwbouwwijk een meisje vermoord. Toen we van de Duitsers verloren is een strip over prille liefde en een geheime obsessie, over Hitler in Amsterdam, glitterrock en de meest traumatische wedstrijd uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Deze bewerkte heruitgave van het befaamde stripboek uit 2002 is voorzien van een dossier waarin de auteur nader ingaat op de persoonlijke achtergronden en op zijn recente verfilming van het verhaal.

VERAS

NIEMAND

Winkelprijs: € 35,00
Formaat: 24,6 x 17,7 x 2,5 cm., Hardcover
Aantal pagina’s: 272
Release: 5 juli 2023

bestel
Op geheel eigen wijze zette autodidact filmmaker en muzikant Véras zijn persoonlijke verhaal in woord én beeld op papier met zijn literaire debuut, Niemand. In 270 pagina’s vertelt Véras wat hem heeft gevormd, maar ook wat hem heeft tegengehouden.
In de 6 hoofdstukken die de structuur van de klassieke film volgen, geeft het boek een inkijkje in Véras zijn artistieke en persoonlijke gevoelswereld in de hoop dat dit anderen helpt en inspireert.

BLUTCH

EEN ZEE TE HOOG

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 228 x 308 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 72
Release: 8 juni 2023

bestel

Een zee te hoog van de Franse striptekenaar Blutch is een surrealistische liefdesgeschiedenis over het meisje “A” en de jongen “B” die met elkaar hebben afgesproken in het Brusselse Hôtel Métropole. Het uitgangspunt is simpel: B beweegt zich van links naar rechts en A van rechts naar links, tot ze elkaar ten slotte ontmoeten. Gaandeweg krijgen ze steeds meer trekjes van de auteur en zijn vrouw… Het grillige en speelse verhaal, waar zowel Moebius als de avonturen van Kuifje doorheen schemeren, leest als een droom, maar wie droomt nu eigenlijk van wie? 

THIBAUT VERMOT

COLORADO TRAIN

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 212 x 268 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 230
Release: 15 juni 2023

bestel

Midden jaren negentig, een voormalig mijnstadje dat aan alle kanten wordt verpletterd door de Red Mountains in Colorado. Hier groeit Michael op, een dolende tiener op skates, met schouderlang fl odderig haar, een capuchon en All Stars. Bevriend met Durham, een aan crack verslaafd dakloos kind. En dikke Don, die probeert te ontsnappen aan de pestkoppen op school. En natuurlijk Suzy, de androgyne rebel, in de steek gelaten door haar sheriff-vader. Het leven is best wel aardig: skateboarden, school, spijbelen, dromen, eerste keren, liefde en bier en dat allemaal onder de brandende juli-zon… Tot de dag dat een verdwenen kind uit de stad half verslonden wordt gevonden. Onmiddellijk besluiten de vier vrienden op onderzoek uit te gaan.

HYMAN / FROMENTAL

EEN ENGELSE ROMANCE

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 230 x 302 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 72
Release: 25 mei 2023

bestel

De eindeloze wereld Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed hiervan op het klimaat. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt, en wat dit nu al tot gevolg heeft. In Frankrijk is dit album met veel lof ontvangen, er zijn inmiddels in een paar maanden 250.000 boeken verkocht!
Le Point spreekt van een meesterwerk. Jean-Marc Jancovici ondersteunt zijn goed beargumenteerde visie door het energievraagstuk en de klimaatverandering centraal te stellen.Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische (de race om groei ten koste van alles), ecologische en maatschappelijke vlak? Zijn heldere en boeiende uiteenzetting nodigt uit tot reflectie over deze complexe onderwerpen, in het bijzonder over die van de energietransitie. Christophe Blain plaatst zichzelf tegelijkertijd in de rol van toehoorder en (humoristische) commentator, zoals hij ook deed in zijn boeken “In de keuken met Alain Passard” en “Quai d’Orsay” .

ETIENNE DAVODEAU

GRONDRECHT 

Winkelprijs: 36,99
Formaat: 195 x 265 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 216
Release: 17 mei 2023

bestel

In juni 2019 wandelde Étienne Davodeau, uitgerust met een rugzak, van de grotschilderingen van Pech Merle naar het nucleaire afval in Bure, een reis van 800 kilometer. Van beschermde grotschilderingen tot aan ondergronds opgeslagen nucleair afval, ook beschermd maar om heel andere redenen. In deze lange wandeling stelt Étienne Davodeau onze relatie met de aarde, de grond, aan de orde middels een aantal vragen en wordt hij soms vergezeld door vrienden, door zijn partner, maar ook door specialisten, die ons uitleg geven over de bodem van onze planeet maar ons tegelijkertijd waarschuwen dat kernenergie-afval duizenden jaren gevaarlijk blijft. In dit zeer indrukwekkend album keert Étienne Davodeau terug naar waar hij enorm goed in is: reportagestrips.

WILLEM

Z

Winkelprijs: 19,99
Formaat: 240 x 320mm, softcover
Aantal pagina’s: 40
Release: 3 mei 2023

bestel

Wat is die mysterieuze “Z” waar Willem naar verwijst? Ongeveer een jaar geleden zagen we deze raadselachtige letter verschijnen op de oorlogvoerende Russische voertuigen die Oekraïne aanvielen. Het teken van Moskou’s onrechtvaardige offensief tegen Kiev zet de toon in deze uitgave. Een jaar oorlog in Oekraïne wordt niet gevierd maar explodeert onder de pen van Willem. Hij is kwaad en dat is duidelijk te zien in dit album. De grootheidswaanzin van Poetin, oligarchen, soldaten die heimwee hebben naar de USSR, smerige domheid, symbolische attributen van fictieve personages en grote composities die verwijzen naar het leven en werk van Poetin de Verschrikkelijke: dit is Willem op zijn best! Puur, woedend en meedogenloos. Sommige tekeningen in dit album werden voorgepubliceerd in het Franse tijdschrift Charlie Hebdo en zijn aangevuld met nog niet eerder gepubliceerde tekeningen in een album waarvan onze jukbeenderen zullen kraken!

ROBERT CRUMB

The Complete Crumb Comic Covers

Winkelprijs: € 69,99
Formaat: 22 x 28,7 cm, Hardcover
Aantal pagina’s: 320
Release: 30 maart 2023

bestel

The Complete Crumb Comic Covers is een ambitieuze verzameling van meer dan 200 illustraties en comicomslagen die Robert Crumb tussen 1960 en 2021 tekende. Van Zap Comix tot Arcade en van American Splendor tot Weirdo laat dit boek meer dan zestig jaar van Crumbs carrière zien met een groot aantal zeldzame en nooit eerder vertoonde tekeningen.Er is bijna 15 jaar aan deze uitgave gewerkt waarbij veel aandacht is besteed aan het restaureren van sommige tekeningen en aan het bijwerken van de kleuren, allemaal om een kwaliteitspublicatie te garanderen die trouw is aan de originele illustraties. Bij deze bijna 2 kilo wegende uitgave is een Nederlands cahier toegevoegd met daarin vertalingen van het Franstalige interview met Crumb en de Franstalige index die in het boek opgenomen zijn.

Xavier Coste

De man met de Leeuwenkop

Winkelprijs: € 34,99
Formaat: 25×25 cm, Hardcover
Aantal pagina’s: 208
Release: 6 april 2023

bestel

Is geluk een roeping? Die van Hector Bibrowski, geboren in een circus aan het einde van de 19e eeuw met haar over zijn hele gezicht, maakt hem niet gelukkig, maar hij heeft er niet voor gekozen. Net als zijn vader voor hem zal hij Europese steden bezoeken in het gezelschap van degenslikkers, Siamese tweelingen, vrouwen met vier benen en andere freaks van de kermis. Maar iedereen heeft alleen maar oog voor ‘de man met de leeuwenkop’ die, achter zijn wilde gezicht, gepassioneerd is door literatuur en in staat is om te converseren met de meest ontwikkelde heren. Al snel krijgt hij de kans om zich bij het grootste circus van de Verenigde Staten aan te sluiten. Dat brengt hem naar het moderne New York, waar de wolkenkrabbers en de onevenredige ambities van mannen de boventoon voeren. Zal de man-leeuw de koning van de show blijven in een wereld die alle menselijke maat heeft verloren en die het eerste begin van de cinema doormaakt? Xavier Coste maakte in 2022 naam met zijn ‘verstripping’ van George Orwells 1984.

David Sala

In de schaduw van de helden

Winkelprijs: 36,99
Formaat: 235 x 310 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 184
Release:  9 maart 2023

bestel

In de schaduw van de helden keert David Sala terug naar zijn jeugd en meer specifiek naar de oorlogsverhalen van zijn twee grootvaders. Het op zeer groot formaat uitgevoerde album is in de eerste plaats een visuele schok, met zeer felle, soms bijna psychedelische kleuren. Het album verhaalt de kindertijd van een kleine jongen in de jaren 70, die met zijn broer de woensdagen bij hun grootouders doorbracht. Mensen getekend door de geschiedenis, niet alleen door de Tweede Wereldoorlog, maar ook door het Franco-regime.
Sala weet de traumatische verhalen en herinneringen van deze twee mannen die elk hun oorlog hebben meegemaakt briljant in beeld te brengen in een boek dat zowel qua vorm als qua inhoud niet alleen nostalgisch maar zeker ook uitermate ontroerend is. De vrij indrukwekkende grafische stijl van Sala en zijn spel met kleuren staan garant voor een van de indrukwekkendste albums van 2022.

Peter Pontiac

Pin-Ups & Downs

Winkelprijs: 22,99
Formaat: 215 x 140 mm, softcover
Aantal pagina’s: 78
Release:  16 februari 2023

bestel

“Sinds Brigitte Bardot in mijn jeugd verscheen, ben ik in de ban van pin-ups. Nog steeds is er weinig zo fijn om te tekenen als verleidelijke vrouwen.” Aldus Peter Pontiac in 2011, haastig eraan toevoegend dat hij zeker niet beschouwd dient te worden als een “ sex-crazed meidengek”.
Deze uitgave bundelt een selectie beeldverhalen, tijdschriftcovers, posters, kalender-illustraties en zeefdrukken die getuigen van Pontiacs voorliefde voor hoge hakjes, sexy lingerie en roomse wellust. Was het niet de heilige Augustinus die uitriep: “Heer, geef me kuisheid, maar nu nog niet”?

Derf Backderf

Waar gebeurd

Winkelprijs: 24,99
Formaat: 174 x 243 mm, softcover
Aantal pagina’s: 206
Release: 19 januari 2023

bestel
Derf Backderf over Waar Gebeurd:
“Jullie kennen mijn werk waarschijnlijk van mijn graphic novels Punk Rock & Mobile Homes, Mijn vriend Dahmer, Trashed en Kent State. Vier van mijn albums die de laatste jaren in Nederland verschenen zijn. Maar tientallen jaren daarvoor schreef en tekende ik al naar schatting zo’n 1.500 strips en korte verhalen. Deze bundeling, True Stories (Waar gebeurd), is het beste werk uit die jaren. De meeste van deze strips werden als undergroundstrips onder de titel The City gepubliceerd in gratis weekbladen in Amerika en Canada. Mijn strip verscheen in meer dan 140 van deze kranten. Ik was 28 toen ik The City bedacht. Ik worstelde al jaren om de strips die ik voor ogen had op papier te krijgen. Met The City heb ik dat eindelijk gedaan. Voor het eerst in mijn jonge carrière hadden mensen het over mijn werk. Ik was onderweg. Ik bedacht het als een cartoondagboek van een jonge, stedelijke, tegencultuur-sukkel. Het was een strip in vrije vorm over een heleboel dingen, maar de kern was wat ik True Stories noemde, kleine observatieverhalen die ik ontdekte tijdens mijn reizen door de stad, terwijl ik op de trolley reed of lunchte in een broodjeszaak of gewoon over het trottoir liep. Ik had een paar vertrouwde vrienden die me verhalen gaven, maar de meeste hiervan zijn van mij. Dit is dus oud werk, deels heel oud. Terugkijken is altijd een probleem voor mij geweest, maar ik ben dol op deze verhalen. Ik herinner me wat ik deed in mijn leven toen ze plaatsvonden, waar mijn hoofd was, waar mijn kunst was, waar mijn carrière was. Je vindt hier een behoorlijk schokkende stilistische evolutie, in een kwart eeuw strips. Ik ben altijd een rusteloze artiest geweest en dat is hier zeker te zien. Het lijkt alsof drie of vier verschillende mensen deze dingen hebben getekend! Af en toe was ik stilistisch de weg kwijt, en dat zie je hier ook. Ik kijk terug naar deze strips en, hoe vreselijk getekend sommige ook zijn, ik zie een jonge auteur zijn stem vinden, week na week. Dat doet me glimlachen. Het is geweldig, om Joe Strummer te citeren, ‘om op de juiste plaats, op het juiste moment, met de juiste shit te zijn.’ Dat was ik in 1990, en sindsdien heb ik die buzz achtervolgd. Dus hier is het, 25 jaar van mijn shit.”

Ever Meulen

Rock in Stock

Winkelprijs: 44,99
Formaat: 215 x 241 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 184
Release: 15 december 2022

bestel

Een uitgebreide selectie rock-illustratries van Ever Meulen (BE, 1946). Ever Meulen studeerde grafiek aan het St. Lucasinstituut in Gent en Brussel waar hij jaren later ook les zou geven aan tekenaars als Brecht Evens, Brecht Vandenbroucke en Pieter De Poortere. Zijn grafische loopbaan begon in 1970 bij het weekblad Humo, waar hij nog steeds regelmatig voor illustreert. Talloze strips, tekeningen, affiches en illustraties volgen voor onder meer Oor, Torhout Werchter Festival, The New Yorker, RAW, Libération en het Mallemunt festival. Diverse onderscheidingen en vele exposities later is het hoog tijd geworden voor een muzikaal overzicht. Rock In Stock bevat een uitgebreide bonte verzameling van meer dan 50 jaar muziekillustraties.

Een heerlijk kijkboek, niet alleen voor muziekliefhebbers want Ever Meulen is tevens een groot liefhebber van auto‘s en dames in al hun pracht die naast de nodige rock ’n‘ roll volop aanwezig zijn in deze uitgave.

HENDRIK MULDER

Time Fades Away – The Rolling Stones Tour (2021-2022)

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 217 x 301 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 112
Release: 18 november 2022

bestel

The Greatest Rock ’n Roll Band verovert opnieuw de wereld! De Nederlandse fotograaf Hendrik Mulder legde de shows in zijn eigen unieke stijl vast voor het podium. Dit uitstekende fotoboek is een waardig eerbetoon aan Charlie Watts.

Begin jaren tachtig, net veertien jaar oud, bladerde Mulder elke dag door twee geweldige Rolling Stones-boeken: The Last Tour (Kamin/Goddard) en In Europe (Kamin/Karnbach), beide met prachtige foto’s van de De Amerikaanse tournee van 1981 en de Europese tournee van 1982, terwijl hij naar het live-album Still Life luisterde of, nog beter, naar Let’s Spend The Night Together op VHS keek. Wie had kunnen denken dat 40 jaar later de Stones nog steeds onderweg zouden zijn en dat Mulder een soortgelijk boek zou maken over hun 2021/2022-tour? Elke avond was een herinnering en een feest voor Charlie Watts. De band lijkt hechter dan ooit tevoren; veel glimlachen, knipogen en knuffels. Ze hebben zich zeker gerealiseerd dat ze op een punt zijn gekomen waar nog nooit een band is geweest en dat het niet voor altijd zal duren. Elke show is een bonus, een feest om te rock-‘n-roll, een feest voor het leven.

Pascal Rabate

Onder de kiezels schuilt het strand

Winkelprijs: 32,99
Formaat: 240 x 320 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 148
Release: 17 november 2022

bestel

Loctudy, september 1963, de laatste zomergasten verlaten de badplaats, maar de studenten in spe Albert, Francis en Edouard blijven er nog even vertoeven in afwachting van de aanvang van hun, door hun families uitgestippelde studies, die hen naar de hogere lagen van de samenleving zou moeten brengen. Op een avond gaan ze met wat flessen wijn naar het strand waar ze Odette ontmoeten, een knap jong meisje, die ze weet over te halen in te breken in de verlaten tweede huizen in deze badplaats. Betoverd door de schoonheid van Odette zien ze de duivelse valstrik niet aankomen.

Rabaté heeft een ogenschijnlijk bitterzoet verhaal gecreëerd, waarin schijn echter bedriegt. Hij heeft een geëngageerd verhaal neergezet met duistere aspecten en een intelligent plot met veel wendingen en met vertederende personages. Het op groot formaat uitgevoerde album benadrukt zijn grafische kwaliteiten en de beheersing van het spel van licht en schaduw is onberispelijk. Dit album is een onmisbare titel voor liefhebbers van het werk van Rabaté en een verrassende ontdekking voor wie de onnavolgbare stijl van hem nog niet kent.

Jan Donkers

Forty Tracks 

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 170 x 240 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 128
Release: 22 september 2022

bestel

Een wat onorthodoxe autobiografie schrijven naar aanleiding van veertig nummers die iets betekend hebben in je leven? Muziek waarbij je hebt gehuild, gedanst, geneukt, van het volle leven hebt genoten?
Jan Donkers moest er even over nadenken toen Concerto Books hem dit project voorlegde, maar toen tuimelde de muziek al snel over hem heen. ‘Er is zoveel muziek die een bepalende fase in mijn leven hebben begeleid, geïllustreerd, en mede daardoor onvergetelijk zijn geworden… toen ik begon te kiezen kwam ik snel op vierhonderd maar dat is zelfs met crowdfunding onhaalbaar, dus bleven we ons beperken tot veertig.’
‘Toen me vervolgens werd ingefluisterd dat de internationale elite van striptekenaars en graphic novelists als daar zijn Robert Crumb, Derf Backderf, Erik Kriek, Joost Swarte, Christoph Mueller en vele andere prominenten dit wilden illustreren was er natuurlijke geen seconde aarzeling nodig.’

Miroslav Sekulic Struja

Petar & Lisa

Winkelprijs: 34,99
Formaat: 230 x 310 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 176
Release: 8 september 2022

bestel

Petar is een dichter en een dromer die ongewild de agressie opwekt van mensen die hem niet begrijpen en zich irriteren aan zijn zonderlinge gedrag. Als kind had hij al te lijden onder de vergeefse pogingen van de volwassenen om hem in het gareel te houden. Het liefst omringt hij zich met andere buitenstaanders die vaak misbruik maken van zijn gastvrijheid.
Aan zijn diensttijd in het leger heeft hij niet alleen vrienden voor het leven overgehouden, maar ook angstbeelden van oorlog en dictatuur, die hem van tijd tot tijd somber en rusteloos maken. Zijn ontmoeting met Liza, een danseres die dol is op rampenfilms, leidt tot een gelukkig intermezzo waarin ze van de ene plek naar de andere dartelen, maar als de nachtmerries geleidelijk terugkeren, raakt hij steeds meer in zichzelf gekeerd en verliest hij het contact met de buitenwereld. Ook nadat Liza hem heeft verlaten, blijft ze hem echter bijstaan in momenten van crisis – al is het maar in gedachten.
Petar & Liza is een strip van de Kroatische kunstenaar en schrijver Miroslav Sekulic-Struja.
Bedachtzaam en met veel oog voor detail vertelt hij een kleurrijk verhaal waarvan de vervreemdende, surrealistische sfeer en de droge humor herinneren aan Franz Kafka.

Léa Murawiec

De grote leegte

Winkelprijs: 34,99
Release: 22 september 2022

bestel

De hoofdpersoon is dit debuut van Léa Murawiec is Manel Naher, een jong meisje dat in een megalopolis woont waar de inwoners afhankelijk zijn van de Aanwezigheid die ze veroorzaken in anderen. Aan iemand denken is hem Aanwezigheid geven. En als er in deze wereld niet meer aan je wordt gedacht, ga je gewoon dood. Duizenden namen doorkruisen de horizon in een wereld waar bedelaars smeken om een seconde aandacht. Om te overleven of om onsterfelijk te worden: de Aanwezigheid houdt deze uitgestrekte stad in stand. Sociale interacties en het willen opvallen zijn de norm geworden maar Manel leeft het liefst haar leven zonder zich zorgen te maken over deze geldende conventies. De plotselinge populariteit van een naamgenoot zet haar leven op echter z’n kop. Manel zou het liefst haar dagen rustig willen doorbrengen achter in een kleine boekwinkel, maar de krantenkoppen over een Manel Naher voorkomen dat. Wie is die andere Manel Naher die de echte Manel Naher, de heldin van dit verhaal, overschaduwt? Hoe zou de echte Manel aan dit alles kunnen ontsnappen? Door naar de Grote Leegte achter de wolkenkrabbers te gaan van waaruit nog nooit iemand is teruggekeerd…?

La bande dessinnee DRS.P Concero Books

Frits Smid

La bande dessinée de Drs P.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 283 x 214 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 64
Release: 29 maart 2022

bestel

Een tiental fijne liederen van Drs. P schitterend verstript door de Beverwijkse stadsdichter, filmmaker, tekenaar en beeldend kunstenaar Frits Smid. Met onder meer de verstripping van Dodenrit, De Veerpont en Het Trapportaal. Drs. P (Heinz Hermann Polzer, 1919-2015) gold als een liefhebber van tekst en muziek, maar de Drs. was evenzeer een picturaal genieter. Hij maakte vrolijke tekeningen voor zijn reclamewerk en hij verzamelde schilderijen en ansichtkaarten. Ook schreef hij het scenario voor een authentiek stripverhaal: Het Maanvirus (met tekeningen van Johnn Bakker.) De Drs. zou zeer genoten hebben van La Bande Dessinée. Frits Smid maakte mooie en fantasievolle illustraties bij 10 liedteksten van de Drs. De grote hits (Veerpont, Dodenrit, Tante Constance en tante Mathilde) ontbreken niet, maar ook minder bekende nummers groeiden uit tot visuele verrassingen. Een prachtig boek. Warm aanbevolen.

Backderf, +A1:D72Derf Waar Gebeurd  €    24,99 19/01/2023
Backderf, Derf Kent State, Vier Doden In Ohio  €    26,99 08/09/2020
Backderf, Derf Punk Rock & Mobile Homes  €    19,99 08/08/2019
Baru Bella Ciao  €    27,99 25/02/2021
Blain, Christophe & Jean-Marc Jancovici De Eindeloze Wereld  €    32,99 19/05/2022
Blutch Een Zee Te Hoog  €    29,99 08/06/2023
Boots, Jaap & Erik Kriek Bambalam  €    22,99 24/02/2022
Bourhis, Herve Kleine Boek Van De Beatles  €    19,99 17/10/2019
Bourhis, Herve Terug Naar Liverpool  €    22,99 23/03/2023
Buri, Prosperi The Velvet Underground  €    24,99 18/08/2022
Burns, Charles Daedalus Deel 1  €    22,99 03/03/2020
Burns, Charles Daedalus Deel 2  €    22,99 16/09/2021
Burns, Charles Daedalus Deel 3  €    26,99 06/10/2023
Clowes, Daniel Monica  €    28,99 31/08/2023
Concerto Concerto Fotoboek – The Greatest Recordstore On Earth  €    12,99 29/04/2021
Coste, Xavier De man met de leeuwenkop  €    34,99 06/04/2023
Crecy, Nicolas De Visa Transit Deel 3  €    26,99 24/02/2022
Crecy, Nicolas De Visa Transit Deel 2  €    26,99 11/03/2021
Crecy, Nicolas De Visa Transit Deel 1  €    26,99 17/09/2020
Crumb, Robert The Complete Crumb Comic Covers  €    69,99 30/03/2023
Davodeau, Etienne Grondrecht  €    36,99 17/05/2023
Davodeau, Joub, Hermenier Luchtwegen  €    26,99 10/02/2022
Delisle, Guy De Kunst Van Het Nietsdoen  €    22,99 25/05/2022
Delisle, Guy De Papierfabriek  €    19,99 03/06/2021
Deutsch, Robert Turing  €    34,99 21/03/2019
Donkers, Jan Forty Tracks  €    29,99 22/09/2022
Driel, Guido Van In Hollandia Suburbia I.H.S. Deel 2  €    29,99 25/11/2021
Driel, Guido Van In Hollandia Suburbia I.H.S.  €    29,99 31/10/2019
Driel, Guido Van Toen Wij Van De Duitsers Verloren  €    28,99 17/08/2023
Drs.P La Bande Dessinee De Drs P.97  €    24,99 14/10/2022
Girard, Philippe Leonard Cohen On A Wire  €    22,99 15/04/2021
Hagendoorn, Edwin Uiltje Engnek  €    24,99 09/09/2021
Hulsing, Milan Donker En Onnatuurlijk  €    39,99 05/05/2022
Hyman / Fromental Een Engelse Romance  €    29,99 25/05/2023
Jager, Gerrit De Sinterklaas Cartoentje  €    19,99 26/10/2022
Jager, Gerrit De Songlife  €    26,99 06/05/2021
Levy, Aurelie & Elizabeth Colomba Queenie De Godmother Van Harlem  €    29,99 21/04/2022
Macola, Piero Ongedierte  €    24,99 26/11/2019
Meijer, Victor Crocodile Charley  €    19,99 04/11/2021
Meulen, Ever Rock In Stock  €    44,99 01/12/2022
Mueller, Christopher The Mighty Millborough  €    24,99 19/08/2022
Mulder, Hendrik Time Fades Away – The Rolling Stones Tour 2021-2022  €    29,99 18/11/2022
Murawiec, Lea De Grote Leegte  €    34,99 22/09/2022
Oomes, Piet Drenkelingen  €    24,99 19/05/2019
Orwell, George & Xavier Coste 1984  €    34,99 17/02/2022
Panchaud, Martin De Kleur Van Dingen  €    32,99 16/09/2023
Parker, Harriet The Devil And His Lettuce  €    26,99 05/08/2021
Pontiac, Peter Autobiorama  €    28,99 10/11/2023
Pontiac, Peter Pin-Ups & Downsback  €    22,99 16/02/2023
Prado De Gestolen Triskel  €    24,99 24/01/2020
Quintanilha, Marcello Luister, Mooie Marcia  €    34,99 26/10/2022
Rabate De Nederlaag Deel 1  €    24,99 18/04/2019
Rabate De Nederlaag Deel 2  €    24,99 18/04/2019
Rabate, Pascal Onder De Kiezels Schuilt Het Strand  €    32,99 17/11/2022
Rabate, Pascal & Ravard, Francois Didier, Het 5de Wiel Aan De Tractor  €    24,99 23/01/2019
Ramones One Two Three Four Ramones  €    24,99 07/09/2018
Rassat, Cedric & Rousse, Ana Karen Dalton  €    18,99 06/09/2018
Roca, Paco Terug Naar Eden  €    29,99 01/02/2023
Sacco, Joe Terug Aan Het Land  €    29,99 25/06/2020
Sala, David In De Schaduw Van De Helden  €    36,99 09/03/2023
Schreurs, Eric Mixtape Madness  €    14,99 17/05/2021
Sekulic-Struja, Miroslav Petar & Liza  €    34,99 08/09/2022
Smit, Roel Extra Large  €    22,99 11/08/2022
Swarte, Joost & Fay Lovsky Jopo In Mono Xl Deluxe Editie  € 149,99 10/06/2022
Swarte, Joost & Fay Lovsky Jopo In Mono Xl  €    44,99 10/06/2022
Tak, Tobias De Droommaker  €    29,99 07/04/2022
Tardi, Jacques Ware Verhaal Van De Onbekende Soldaat/Het Gedrocht En De Guillotine  €    22,99 24/10/2019
Tilanus, Floris Doorkijken  €    26,99 18/11/2021
Trik & Irrational Library We…Are Doomed  €    22,99 21/02/2021
Typex & Peter Pontiac Lowlands Love Letters  €    16,99 05/08/2021
Various Willie Nelson  €    22,99 17/06/2021
Veras Niemand  €    35,00 05/07/2023
Vermot, Thibaut  Colorado Train  €    29,99 15/06/2023
Voeten, Teun New York, From Top To Bottom  €    24,99 01/07/2021
Wanderwelle & Floor Van Het Nederend De Duizendpoot  €    29,99 28/10/2021
Ware, Chris Rusty Brown  €    39,99 26/11/2019
Willem De Nieuwe Avonturen Van De Kunst  €    24,99 27/02/2020
Willem Z  €    19,99 03/05/2023
Wit, Peter De Leren Signeren  €      4,99 20/02/2019

 

verwacht

Jean-marc rochette

de laatste koningin

Winkelprijs: € 28,99
Formaat:  Hardcover
Aantal pagina’s: 240
Release: 18 april 2024

verwacht

Édouard Roux, die met een verminkt gezicht uit de Eerste Wereldoorlog is teruggekeerd, zoekt zijn heil bij de beeldhouwster Jeanne Sauvage. Ze geeft hem een nieuw gezicht en introduceert gem in de kunsternaarskringen van Montmartre. Op zijn beurt laat Édouard haar kennismaken met het mahestueuze landschap van de Vercors en vertelt hij over de laatste beer die in zijn jeugd voor zijn eigen ogen werd doodgeschoten. In een prehistorische grot, die zijn familie jarenlang geheim heeft gehouden, onthult hij de ”Laatste Koningin” aan Jeanne en moedigt hij haar aan het meesterwerk te maken waarmee ze zal doorbreken.