Uitgelicht!

Joost Swarte & Fay Lovsky

JOPO IN MONO XL

Blain & Jean-Marc Jancovici

DE EINDELOZE WERELD

Milan Hulsing

DONKER EN ONNATUURLIJK

Aurélie Levy

QUEENNIE

Frits Smid

LA BANDE DESSINÉE DE DRS.P

Jaap Boots

BAMBALAM

Tamara van Esch cd

A title

Image Box text

alle concerto books

Hendrik Mulder

Time Fades Away – The Rolling Stones Tour (2021-2022)

The Greatest Rock ’n Roll Band verovert opnieuw de wereld! De Nederlandse fotograaf Hendrik Mulder legde de shows in zijn eigen unieke stijl vast voor het podium. Dit uitstekende fotoboek is een waardig eerbetoon aan Charlie Watts.
Begin jaren tachtig, net veertien jaar oud, bladerde Mulder elke dag door twee geweldige Rolling Stones-boeken: The Last Tour (Kamin/Goddard) en In Europe (Kamin/Karnbach), beide met prachtige foto’s van de De Amerikaanse tournee van 1981 en de Europese tournee van 1982, terwijl hij naar het live-album Still Life luisterde of, nog beter, naar Let’s Spend The Night Together op VHS keek. Wie had kunnen denken dat 40 jaar later de Stones nog steeds onderweg zouden zijn en dat Mulder een soortgelijk boek zou maken over hun 2021/2022-tour? Elke avond was een herinnering en een feest voor Charlie Watts. De band lijkt hechter dan ooit tevoren; veel glimlachen, knipogen en knuffels. Ze hebben zich zeker gerealiseerd dat ze op een punt zijn gekomen waar nog nooit een band is geweest en dat het niet voor altijd zal duren. Elke show is een bonus, een feest om te rock-‘n-roll, een feest voor het leven.

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 217 x 301 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 112
Release: 18 november 2022

Pascal Rabate

Onder de kiezels schuilt het strand

Loctudy, september 1963, de laatste zomergasten verlaten de badplaats, maar de studenten in spe Albert, Francis en Edouard blijven er nog even vertoeven in afwachting van de aanvang van hun, door hun families uitgestippelde studies, die hen naar de hogere lagen van de samenleving zou moeten brengen. Op een avond gaan ze met wat flessen wijn naar het strand waar ze Odette ontmoeten, een knap jong meisje, die ze weet over te halen in te breken in de verlaten tweede huizen in deze badplaats. Betoverd door de schoonheid van Odette zien ze de duivelse valstrik niet aankomen.

Rabaté heeft een ogenschijnlijk bitterzoet verhaal gecreëerd, waarin schijn echter bedriegt. Hij heeft een geëngageerd verhaal neergezet met duistere aspecten en een intelligent plot met veel wendingen en met vertederende personages. Het op groot formaat uitgevoerde album benadrukt zijn grafische kwaliteiten en de beheersing van het spel van licht en schaduw is onberispelijk. Dit album is een onmisbare titel voor liefhebbers van het werk van Rabaté en een verrassende ontdekking voor wie de onnavolgbare stijl van hem nog niet kent.

Winkelprijs: 32,99
Formaat: 240 x 320 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 148
Release: 17 november 2022

Gerrit de Jager

Sinterklaas Cartoentje

Het zogenaamde Pietendebat vond bij De Familie Doorzon al in de jaren ’80 van de vorige eeuw plaats en werd toen al beslecht in het voordeel van de zwarte leden van het gezin. “Gerrit de Jager was zijn tijd ver vooruit”, schreef De Volkskrant hier onlangs over. De strips die De Jager over deze kwestie maakte zijn hier verzameld, aangevuld met de talloze, niet eerder in boekvorm verschenen cartoons over dit onderwerp. Een heel makkelijk Sinterklaascadeau!

Winkelprijs: 19,99
Formaat: 166 x 225 mm, softcover
Aantal pagina’s: 64
Release: 26 oktober 2022

Marcello Quintanilha

Luister, mooie Márcia

Márcia is verpleegster in een ziekenhuis in de buurt van Rio de Janeiro en woont in een favela met haar vriend Aluisio en haar dochter Jaqueline, die ze al heel jong kreeg uit een relatie met een andere man.
Jaqueline, een frivole en luidruchtige jonge volwassene, maakt het leven van haar moeder en Aluisio moeilijk door haar omgang met leden van een van de buurtbendes. Dit heeft gewelddadige woordenwisselingen tot gevolgd tussen moeder en dochter. Jaqueline’s vriend komt Márcia zelfs bedreigen tijdens een verblijf in het ziekenhuis… De situatie verslechtert nog meer op de dag dat Jaqueline door de politie wordt gearresteerd wegens medeplichtigheid aan diefstal en het verbergen van gestolen goederen.
Márcia en Aluisio zijn radeloos en beseffen dan dat Jaqueline zakendoet met topcriminelen en een groep malafide politieagenten. Márcia vraagt aan Aluisio om Jaqueline in de gaten te houden, maar dat brengt enorme risico’s met zich mee…
Luister, mooie Márcia is een snelle, flamboyante en kleurrijke graphic novel van een van de belangrijkste auteurs van de hedendaagse Braziliaanse stripcultuur. Marcello Quintanilha heeft een juweeltje afgeleverd met dit zeer geconstrueerde verhaal waarin de relaties tussen de hoofdrolspelers worden blootgelegd en de spanning een hoogtepunt bereikt.

Winkelprijs: 34,99
Formaat: 240 x 310 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 128
Release: 26 oktober 2022

Jan Donkers

Forty Tracks 

Een wat onorthodoxe autobiografie schrijven naar aanleiding van veertig nummers die iets betekend hebben in je leven? Muziek waarbij je hebt gehuild, gedanst, geneukt, van het volle leven hebt genoten?
Jan Donkers moest er even over nadenken toen Concerto Books hem dit project voorlegde, maar toen tuimelde de muziek al snel over hem heen. ‘Er is zoveel muziek die een bepalende fase in mijn leven hebben begeleid, geïllustreerd, en mede daardoor onvergetelijk zijn geworden… toen ik begon te kiezen kwam ik snel op vierhonderd maar dat is zelfs met crowdfunding onhaalbaar, dus bleven we ons beperken tot veertig.’
‘Toen me vervolgens werd ingefluisterd dat de internationale elite van striptekenaars en graphic novelists als daar zijn Robert Crumb, Derf Backderf, Erik Kriek, Joost Swarte, Christoph Mueller en vele andere prominenten dit wilden illustreren was er natuurlijke geen seconde aarzeling nodig.’

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 170 x 240 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 128
Release: 22 september 2022

Joost Swarte & Fay Lovsky

Jopo in Mono XL

Dit platenboek bevat alle songs over Joost Swarte’s stripheld Jopo de Pojo, gecomponeerd en uitgevoerd door Fay Lovsky. Vinyl album één bevat de eerste Jopo songs, eerder uitgegeven op cd (begin deze eeuw). Op vinyl album twee staan de kersverse, nieuwe Jopo-songs van Fay Lovsky. Alle songs zijn voorzien van prachtig Jopo illustraties getekend door Jopo’s schepper, Joost Swarte, de meester van de klare lijn.

Ook verkrijgbaar als deluxe editie inclusief extras

Winkelprijs: 39,99 
Formaat: 258 x 265 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 40
Release: 16 juni 2022
incl. twee 10” vinylplaten

JopomonoXL_Concerto Books

Roel Smit

Extra Large

In Extra Large neemt Roel Smit je mee op een fascinerende en kleurrijke reis langs de covers die hij gedurende 25 jaar voor de catalogi van Large Popmerchandising tekende. Geïnspireerd door de artikelen uit die catalogi mixt Smit invloeden uit de schilderkunst, manga, sprookjes en films met een overdosis punk, rock en metal tot een smeuïge mengelmoes van dood, verderf, humor en gezelligheid. Daarmee schildert hij een apocalyptische wereld waar kabouters, trollen, zombies, samoeraikrijgers, elfjes, duivels en padvinders de dienst uitmaken. In de talrijke gastrollen herkennen we o.a. Billy Idol, Spongebob, Gene Simmons, Michael Jackson, Lemmy en Bambi. Roel Smit (1967) werkte als illustrator voor o.a. Trouw, het Parool, Nieuwe Revu, Muziekkrant Oor en Patronaat Haarlem en was tevens de zanger van de punkband Human Alert. Van Smit verschenen eerder: Rock’n Roel, Artwork by Roel Smit – uitgeverij Oog en Blik, 2008 Rock’n Roel at the Patronaat – Minor Operation Books, 2016 Rock’n Roel at the Patronaat 2 – Minor Operation Books, 2019

Winkelprijs: 22,99
Formaat: 210 x 297 mm, softcover
Aantal pagina’s: 96
Release: 11 augustus 2022

Prosperi Buri

the Velvet Underground

Ongeveer tien jaar voordat The Ramones de muziekwereld op z’n kop zetten, wees in 1964 niets erop dat de ontmoeting tussen Lou Reed, een jonge, aan drugs verslaafde New Yorker en John Cale, een pedante multi-instrumentalist uit Wales, zou leiden tot de oprichting van een van de origineelste rockgroepen aller tijden. In minder dan tien jaar zal de Velvet Underground alle muzikale, artistieke en culturele disciplines omverwerpen en generaties muzikanten beïnvloeden. In dit humoristische maar tegelijkertijd goed gedocumenteerde album schetst de Franse cartoonist, scenarioschrijver en muzikant Prosperi Buri in stemmig zwart en roze de geschiedenis van de New Yorkse groep die in 1965 door Andy Warhol onder z’n hoede genomen werd nadat hij de band had zien optreden in Café Bizarre in New York. De auteur is op sommige momenten niet vleiend maar schetst wel een eerlijk verhaal. Hierover zegt hij: “Ik hou van de Velvet Underground, ik hou van Lou Reed, maar ik wil ook laten zien dat hij een vuile oplichter was”. En over de humor in dit album: “Ik denk dat ik het recht en zelfs de plicht heb om grappen te maken over alle mensen die zichzelf te serieus nemen. Ik denk dat dat het geval was met Lou Reed, John Cale en Nico”. In 1965 versterkte de Duitse actrice, fotomodel en zangeres Nico de groep op advies van Andy Warhol om het gebrek aan uitstraling van de band op te vullen. Zij werd echter nooit als volwaardig lid van de groep geaccepteerd. Dit soort onenigheden tussen de bandleden loopt als een rode draad door het verhaal over een band die pas na het uit elkaar vallen de waardering zou krijgen waaraan het ontbrak tijdens hun bestaan. De hoofdstukken uit dit album worden afgewisseld met uitspraken en citaten van een aantal direct betrokkenen.

Winkelprijs: 24,99
Formaat: 200  x 220 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 80
Release: 18 augustus 2022

Miroslav Sekulic Struja

Petar & Lisa

Petar is een dichter en een dromer die ongewild de agressie opwekt van mensen die hem niet begrijpen en zich irriteren aan zijn zonderlinge gedrag. Als kind had hij al te lijden onder de vergeefse pogingen van de volwassenen om hem in het gareel te houden. Het liefst omringt hij zich met andere buitenstaanders die vaak misbruik maken van zijn gastvrijheid.
Aan zijn diensttijd in het leger heeft hij niet alleen vrienden voor het leven overgehouden, maar ook angstbeelden van oorlog en dictatuur, die hem van tijd tot tijd somber en rusteloos maken. Zijn ontmoeting met Liza, een danseres die dol is op rampenfilms, leidt tot een gelukkig intermezzo waarin ze van de ene plek naar de andere dartelen, maar als de nachtmerries geleidelijk terugkeren, raakt hij steeds meer in zichzelf gekeerd en verliest hij het contact met de buitenwereld. Ook nadat Liza hem heeft verlaten, blijft ze hem echter bijstaan in momenten van crisis – al is het maar in gedachten.
Petar & Liza is een strip van de Kroatische kunstenaar en schrijver Miroslav Sekulic-Struja.
Bedachtzaam en met veel oog voor detail vertelt hij een kleurrijk verhaal waarvan de vervreemdende, surrealistische sfeer en de droge humor herinneren aan Franz Kafka.

Winkelprijs: 34,99
Formaat: 230 x 310 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 176
Release: 8 september 2022

Léa Murawiec

De grote leegte

De hoofdpersoon is dit debuut van Léa Murawiec is Manel Naher, een jong meisje dat in een megalopolis woont waar de inwoners afhankelijk zijn van de Aanwezigheid die ze veroorzaken in anderen. Aan iemand denken is hem Aanwezigheid geven. En als er in deze wereld niet meer aan je wordt gedacht, ga je gewoon dood. Duizenden namen doorkruisen de horizon in een wereld waar bedelaars smeken om een seconde aandacht. Om te overleven of om onsterfelijk te worden: de Aanwezigheid houdt deze uitgestrekte stad in stand. Sociale interacties en het willen opvallen zijn de norm geworden maar Manel leeft het liefst haar leven zonder zich zorgen te maken over deze geldende conventies. De plotselinge populariteit van een naamgenoot zet haar leven op echter z’n kop. Manel zou het liefst haar dagen rustig willen doorbrengen achter in een kleine boekwinkel, maar de krantenkoppen over een Manel Naher voorkomen dat. Wie is die andere Manel Naher die de echte Manel Naher, de heldin van dit verhaal, overschaduwt? Hoe zou de echte Manel aan dit alles kunnen ontsnappen? Door naar de Grote Leegte achter de wolkenkrabbers te gaan van waaruit nog nooit iemand is teruggekeerd…?

Tobias Tak

De Droommaker

Gaboen, de onhandige tovenaar en alchemist heeft er moeite mee zijn liefde te bekennen aan de glamoureuze en vindingrijke Slijntje. Hij geeft haar een betoverde klok cadeau, die hij in de mysterieuze ‘Winkel der Dromen’ heeft gekocht. Maar op de klok rust een vloek, waardoor de schelmachtige trol Poempele en een ijzingwekkende vogel uit de wereld der dromen arriveren in hun werkelijkheid. Nadat deze monsterachtige vogel Gaboen heeft opgeslokt, probeert Slijntje de vloek van de klok op te heffen. Zij probeert dit twaalf keer, door samen met de droommaker, twaalf verwrongen ‘werkelijkheden’ te bezoeken. Dan vindt zij eindelijk de oplossing en Gaboen is gered. Gaboen beseft nu al snel wat Slijntje voor hem voelt, en hij weet dat de tijd is aangebroken om hun ware droom te gaan beleven… Na een succesvolle carrière als jazz tapdanser, zanger en choreograaf heropende Tobias Tak zijn inktpotten en stortte zich vol energie op zijn zeer persoonlijke, kleurrijke, magisch surrealistische sprookjesvertellingen. Zijn sprookjes verschenen in vele tijdschriften en hij publiceerde o.a. de boeken Canciones – Federico Carcia Lorca, Upside Down en Gaboon’s Daymare.
Magnum opus van de op 7 januari 2020 overleden tekenaar.

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 215 x 269 mm, softcover
Aantal pagina’s: 96
Release: 7 april 2022

Nicolas de Crecy

Visa Transit 3

Het is eind juli 1986. Na Italië, Joegoslavië en Bulgarije te hebben doorkruist en vervolgens Istanbul te hebben ontdekt, vervolgen Nicolas de Crécy en zijn neef hun avonturen in hun oude Citroën Visa op weg naar een Anatolisch dorp, “Verloren Eden”, het hoogtepunt van hun roadtrip. Niet verstoken van humor doet De Crécy in dit laatste deel verslag van hun odyssee. Gelardeerd met jeugdherinneringen verhaalt hij over de ontdekking van een onbekende ziekte, over de angst voor het ouder worden en over medische dwalingen. Derde en laatste deel van een hilarische roadtrip door Turkije.

Winkelprijs: 29,99
Formaat: 222 x 289 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 154
Release: 24 april 2022

Xavier Coste

1984 (George Orwell)

De Franse tekenaar Xavier Coste (Normandië, 1989) weet op een angstaanjagende en suggestieve manier nog meer betekenis te geven aan dit meesterwerk van George Orwell. In het Engeland van na de Koude Oorlog werkt Winston Smith, continu bewaakt door camera’s, spionnen en buren, aan het herschrijven van de geschiedenis. Maar hij voelt zich daar niet prettig bij en besluit op een dag om een dagboek bij te houden op een plek waar hij niet in de gaten gehouden wordt.
Winnaar van de Prix Albert Uderzo 2021!

Winkelprijs: 34,99 
Formaat: 250 x 250 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 240
Release: 17 februari 2022

Christophe Blain & Jean-Marc Jancovici

De eindeloze wereld

De eindeloze wereld Een uiterst geslaagde samenwerking tussen een striptekenaar en een specialist op het gebied van energiekwesties en de invloed hiervan op het klimaat. Helder en niet verstoken van humor, legt dit lijvige boek de ingrijpende veranderingen uit die onze planeet momenteel doormaakt, en wat dit nu al tot gevolg heeft. In Frankrijk is dit album met veel lof ontvangen, er zijn inmiddels in een paar maanden 250.000 boeken verkocht!
Le Point spreekt van een meesterwerk. Jean-Marc Jancovici ondersteunt zijn goed beargumenteerde visie door het energievraagstuk en de klimaatverandering centraal te stellen.Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische (de race om groei ten koste van alles), ecologische en maatschappelijke vlak? Zijn heldere en boeiende uiteenzetting nodigt uit tot reflectie over deze complexe onderwerpen, in het bijzonder over die van de energietransitie. Christophe Blain plaatst zichzelf tegelijkertijd in de rol van toehoorder en (humoristische) commentator, zoals hij ook deed in zijn boeken “In de keuken met Alain Passard” en “Quai d’Orsay” .

Winkelprijs: 34,99 
Formaat: 250 x 300 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 196
Release: 25 mei 2022

De eindeloze wereld Concerto Books

Milan Hulsing

Donker en onnatuurlijk

Tekenaar Milan Hulsing, in 1994 afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie, is bij de liefhebber bekend om zijn kleurrijke en doorwrochte strips. Minder bekend is dat hij al meer dan twintig jaar werkt aan een schaduwoeuvre van raadselachtige illustraties, waarin hij vrijelijk nieuwe stijlen, paletten en technieken uitprobeert. Rode draad in deze illustraties is dat ze fantastische onderwerpen hebben of aansluiten bij de wereld van de cultfilm. Want de meeste hiervan vonden hun weg naar de pagina’s en covers van filmblad Schokkend Nieuws. In Donker en onnatuurlijk worden de beste van deze tekeningen voor de eerste keer op groot formaat afgedrukt waardoor ze volledig tot hun recht komen. Het boek met linnen rug en 224 kleurenpagina’s bevat ook Milans animatiefilm Magic Show uit 2009, een 11 minuten durend “rijkelijk surreëel en messcherp” filmpje (VPRO gids, 2009) over “de illusies achter de illusies van een illusionistenkoppel” (Trouw, 2009). Deze handgeschilderde film is door Cineventura uitgebracht en is in Nederlandse bioscopen vertoond als voorfilm voor Let the Right One In / Låt den Rätte Komma In. Als kers op de taart verschijnen er in het boek interviews met Milan door filmrecensenten Henriëtte Poelman en Phil van Tongeren. Zij geven Milans beweegredenen en de achtergronden van zijn unieke werk duiding.

Winkelprijs: 39,99 
Formaat: 285 x 210 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 224
Release: 5 mei 2022

Donker en onnatuurlijk Concerto books

Frits Smid

La bande dessinée de Drs P.

Een tiental fijne liederen van Drs. P schitterend verstript door de Beverwijkse stadsdichter, filmmaker, tekenaar en beeldend kunstenaar Frits Smid. Met onder meer de verstripping van Dodenrit, De Veerpont en Het Trapportaal. Drs. P (Heinz Hermann Polzer, 1919-2015) gold als een liefhebber van tekst en muziek, maar de Drs. was evenzeer een picturaal genieter. Hij maakte vrolijke tekeningen voor zijn reclamewerk en hij verzamelde schilderijen en ansichtkaarten. Ook schreef hij het scenario voor een authentiek stripverhaal: Het Maanvirus (met tekeningen van Johnn Bakker.) De Drs. zou zeer genoten hebben van La Bande Dessinée. Frits Smid maakte mooie en fantasievolle illustraties bij 10 liedteksten van de Drs. De grote hits (Veerpont, Dodenrit, Tante Constance en tante Mathilde) ontbreken niet, maar ook minder bekende nummers groeiden uit tot visuele verrassingen. Een prachtig boek. Warm aanbevolen.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 283 x 214 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 64
Release: 29 maart 2022

La bande dessinnee DRS.P Concero Books

Aurélie Levy

Queenie

Deze graphic novel vertelt het waargebeurde verhaal van Stephanie Saint-Clair, een arm plantagewerkster uit Martinique die zou uitgroeien tot de meedogenloze koningin van de maffia van Harlem en die tevens een fel pleitbezorger werd voor de Harlemse zwarte gemeenschap. Queenie volgt het leven van een vrouw die verschillende met elkaar verweven rollen speelde. Als meedogenloze maffiabaas, polyglot immigrant, mode-icoon en pioniersfiguur van het Afrikaans-Amerikaanse feminisme, herdefinieerde Saint-Clair de uitdrukking ‘groter dan het leven’. Ze doorbrak barrières, glazen plafonds en was een van de weinige gangsters uit het verbodstijdperk die oud geworden is.

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 220 x 280 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 168
Release: 21 april 2022

Queennie Concerto books

Jaap Boots & Erik Kriek

Bambalam

In Bambalam neemt Jaap Boots de lezer mee op een opwindende poëtische trip langs zijn rock-‘n-roll-dromen, -fantasieën en -ontmoetingen. In toegankelijke gedichten en met soepele stijl laat hij zien hoe artiesten als Jerry Lee Lewis, Tom Waits, Martha Reeves, Nick Cave, David Bowie, Iggy Pop en Bruce Springsteen maar ook bands als Echo & The Bunnymen, The Smiths, Oasis en AC/DC de soundtrack van zijn leven vormen. Mede door de illustraties van Erik Kriek is Bambalam een zinderende bundel geworden, waar pop-, rock- én stripliefhebbers hun helden -en soms ook zichzelf- in zullen herkennen.

Bambalam behelst de soundtrack van een mensenleven – door Boots stampvoetend juichend handenwringend en heupswingend vertaald in recht uit het hart rockpoëzie die woord voor woord, beat na beat, recht doet aan de brute, verlossende kracht van de muziek waarvan ze is doortrokken. (Roel Bentz van den Berg)

De scherpe poëzie van Boots gruist, piept, giert, stoomt en knarst precies zoals goede rock ‘n roll dat doet…met soms even de nodige stilte om vervolgens weer oorverdovend door te denderen. De zwart-wit tekeningen van Kriek geven alles nog meer kleur. Heerlijk. (Eric Corton)

Jaap Boots heeft alle 30 artiesten die in het boek de revue passeren in een speciale Bambalam-playlist verzameld. Zo voorziet hij de poëtische trip meteen van een eigen soundtrack. Perfect voor tijdens of na het lezen!

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 210 x 280 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 112
Release: 10 februari 2022

Bambalam Concerto Books

Davodeau

Luchtwegen

De drie auteurs van het boek dat je in je handen houdt, kennen elkaar al lange tijd. Ze hebben elkaar in het midden van de jaren 80 ontmoet, toen ze op de collegebanken van de universiteit in Rennes plaatsnamen. Ze waren altijd aan het tekenen. Ze waren nog geen twintig. Op een dag werden ze uitgenodigd op de verjaardag van een vriend die vijftig werd. Ze gingen erheen met de overmoed van jongens die hun hele leven voor zich hadden. Vijftig jaar? Die vent staat met één been in het graf. Het werd een feest dat ze nooit zouden vergeten. De tijd verstreek. Het trio bleef contact met elkaar houden. Er volgden boeken, tekeningen, reizen, ontmoetingen, kinderen. En het was met een soort gretige nieuwsgierigheid dat ze op hun beurt naar hun vijftigste verjaardag uitkeken. Dit jaar verloor Christophe zijn baan, zijn vader en zijn moeder. Hij besloot hun simpele, alledaagse voorwerpen te fotograferen voordat hij hun woning te koop zette. Van deze foto’s maakte hij pagina’s die hij aan zijn twee vrienden liet zien. En die pagina’s vertelden het leven dat voorbijgaat. In zekere zin is alles daarmee begonnen. Vijftig jaar, dat is misschien een mijlpaal die je niet in de koude kleren gaat zitten, zeiden ze tegen elkaar als ze achterom keken, maar de reis gaat nog even door en de hobbels van de reeds afgelegde weg kunnen het materiaal leveren voor een verhaal. En dus hebben deze kerels – met één been in het graf – Yvan bedacht, het personage wiens verhaal je nu kunt gaan lezen.

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 210 x 280 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 112
Release: 10 februari 2022

Guido van Driel

I.H.S. 2

Op een nacht overlijdt Jonas van der Geest onder de Japanse kers naast zijn ouderlijk huis. Inspecteur Harry Kleijn, verbonden aan een instantie die ufo-meldingen natrekt, wordt op de zaak gezet. Een jaar eerder had Jonas ufo’s waargenomen. Vlak daarna viel een metalen schijf uit de hemel die de arm afhakte van Ido, de toetsenist van Jonas’ band In Hollandia Suburbia. In het jaar tussen de bizarre amputatie en Jonas’ overlijden raakt de vertrouwde wereld van de buurtbewoners steeds meer uit balans. Achter al hun menselijke ondeugden en geheimen sluimeren grote en dreigende raadsels. Dit slot van een tweeluik is een kaleidoscopische vertelling over een Hollandse buitenwijk die in de greep raakt van een nieuwe drug, plastic afval, zinkgaten en torenhoge ambities.

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 220 x 300 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 176
Release: 25 november 2022

Victor Meijer

Crocodile Charley

Tweede one-shot van Victor Meijer na zijn onvergetelijke, aangename verrassende debuutalbum Hondsdol uit 2019, verschenen bij Scratch Books. Concerto Books publiceert nu dit opnieuw fascinerende album over een krokodil die niet kan vliegen. “Die Charley, met zijn zonderlinge fascinatie voor popmuziek en Whoppers en kunstsneeuw en bankschroeven en ontstoppingsmiddelen en Pokon en halfhoutverbindingen en glutenvrije pasta… Wat is dat voor een krokodil? Is het wel een echte krokodil? Een Crocodylidae, zoals de kenners onder jullie wel weten. Of is het een mislukte alligator? Vliegen kan hij in ieder geval niet. Want Charley is een kroko met een aangeboren afwijking – hij heeft namelijk geen vleugels, zoals zijn soortgenoten. Kijk, daar knijpt hij er tussenuit, met zijn platenspeler het dak op, om plaatjes te draaien. Terwijl dat eigenlijk verboden is. Maar de verleiding om franse chansons af te spelen is natuurlijk ook heel lastig te weerstaan. En geef hem eens ongelijk. Wie wil er nu leven in een wereld zonder Jacques Brel?”

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 210 mm x 295 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 72
Release: 4 november 2022

Wanderwelle & Floor van het Nederend

De Duizendpoot

Een seismoloog ontwaakt op een schijnbaar onbewoond eiland ergens in de Japanse zee. Hij doet onderzoek naar geheimzinnige bevingen die zijn slaap verstoren en vecht op hetzelfde moment tegen zijn demonen. Herinneringen aan een gitzwarte hond en onderaardse pijnen dwongen hem zijn huis en gezin achter te laten. Als een duizendpoot krioelt een onbeantwoorde schuldvraag in de meest gehavende krochten van zijn onderbewustzijn. Dit nieuwe, geïsoleerde bestaan doet werkelijkheid en hersenschimmen met elkaar versmelten. Wat volgt is een hallucinogene zoektocht waarin de seismoloog zijn geweten, bloedrode schijnsels, dierlijke incarnaties en andere fenomenen tegen het lijf loopt. Alles lijkt direct in verbinding te staan met de verscheurde wereld die hij juist zo graag tracht te ontvluchten. Of is dit alles slechts het product van een man wiens mentale toestand met elke stap verslechtert?”

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 208 mm x 282 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 154
Release: 28 oktober 2021

Charles Burns

Daedalus 2

Daedalus is een deels autobiografische mengeling van horror, sciencefiction en teenage angst, die alleen in het hoofd van Charles Burns kan zijn ontstaan.
Dit tweede deel gaat verder waar het eerste deel ophield:
‘Brian maakt met een groepje vrienden een homemovie “over alle rotzooi die in mijn hoofd rondraast”. Het moet een soort remake worden van Invasion of the Body Snatchers met Brians brein als een alien die uit zijn peul ontsnapt. Brian heeft het scenario tot in de kleinste details uitgewerkt, maar als zijn ontwapenende hoofdrolspeelster Laurie hem duidelijk maakt, dat zijn film nogal saai en voorspelbaar dreigt te worden, moet hij erkennen dat het misschien tijd wordt voor een wat meer ‘volwassen’ film…’

Winkelprijs: 22,99 
Formaat: 215 mm x 282 mm, Hardcover
Aantal pagina’s: 64
Release: 16 september 2021

Lowlands Love Letters

Peter Pontiac & Typex

De strips en illustraties van Peter Pontiac en Typex die zij in de afgelopen 25 jaar maakten rond het Lowlands festival zijn nu gebundeld in een fijn album. Het is een liefdesverklaring aan muziek, lol en eeuwige vriendschap. Zo “rock ‘n’ roll als de kolere!” volgens Typex! Peter Pontiac (Beverwijk 1951 – Amsterdam 2015) was nauw betrokken bij de Nederlandse punkcultuur. Hij tekende undergroundstrips, posters, boekomslagen en platenhoezen en zijn werk werd gepubliceerd in tijdschriften als Aloha, Muziek Express, Tante Leny Presenteert, Gummi, OOR, NRC en de Volkskrant. In 1997 ontving Pontiac de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre en in 2011 ontving hij voor datzelfde oeuvre de Marten Toonderprijs. Typex (Amsterdam, 1962, pseudoniem van Raymond Koot) werkt als striptekenaar en illustrator voor onder andere de VPRO, OOR, Zone 5300, Vrij Nederland, NRC en de Volkskrant. In opdracht van het Rijksmuseum Amsterdam verscheen in 2013 zijn beeldroman Rembrandt en in 2018 baarde Typex opzien middels zijn graphic novel Andy over Andy Warhol. In 2019 won Typex de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre.

Winkelprijs: 16,99 
Formaat: 192 mm x 267 mm, softcover
Aantal pagina’s: 60
Release: 5 augustus 2021

Doorkijken

Floris Tilanus

Drie jaar lang (2018-2021) tekende Flors Tilanus achterin De Groene Amsterdammer elke week een strook van 20,5 x 6 cm., om te beginnen met pen en zwarte inkt. Hij maakte uitsnedes van zijn werkelijkheid die zonder enige toelichting aan de lezer werden gepresenteerd. Halverwege de drie jaar verrekte Tilanus zijn rug, en omdat hij niet meer recht aan een tafel kon zitten, zocht hij zijn toevlucht bij het potlood. De enorme rijkdom aan grijzen overtuigde hem al snel. Eerst zocht hij geregeld naar een boodschap, gaandeweg liet hij die opdracht verder los. De tekeningen werden persoonlijker en eigenzinniger, de onderwerpen alledaagser en universeler; zo volstond het om nachtelijk lamplicht op een lege tafel te tekenen; een stil moment dat iedereen kent. De uitvoering verschilt van summier tot weelderig, De onderwerpen zijn bijna encyclopedisch uiteenlopend: fossielen, het perron in de namiddag, de Commewijnerivier, een lege tube, een nagelknipper, varkens, bloeiende narcissen, de oudste europeaan, een variatie op Bruegel… Tilanus helpt je het allergewoonste met aandacht en zonder oordeel te bekijken. Nu zijn alle 138 tekeningen verzameld in een bijzonder fraai uitgevoerd exclusief boek, een eenmalige oplage

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 91 mm x 228 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 160
Release: 18 november 2021

Uiltje Engnek

Edwin Hagendoorn

La puerta de Santa Maria, 1863. Een koets met paarden galoppeert door het Spaanse nachtelijke landschap en arriveert bij een afgelegen klooster… een zwarte kat sluipt rond. De man met de snavel sjort een kist van het dak die hij achterlaat voor de poort. Als twee nonnen de kist openen klimt er een naakt geblinddoekt meisje uit. Een uil komt binnenvliegen… Uiltje Engnek is getuige van onbetamelijke scènes in een nonnenklooster en alarmeert Moeder Overste. Is het geamuseerde slachtoffer bezeten door de duivel? Dit wonderbaarlijke debuut van Edwin Hagendoorn neemt je mee naar het duistere Spanje van Francesco Goya. Zijn zwart humoristische graphic novel oogt als een bundel antieke gravures. Een duiveluitdrijving in 120 prenten Edwin Hagendoorn (1968) woont en werkt als schilder en tekenaar in Amsterdam en Olhão, Portugal.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 200 x 240 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 154
Release: 9 september 2021

The Mighty Millborough

Christopher Mueller

Christopher Meuller – The Mighty Millborough Verhalen van een man met smaak Millington F. Millborough is een excentrieke gentleman die een kluizenaarsleven leidt in zijn victoriaanse cottage in een typisch Amerikaans stadje tussen de twee grote oorlogen van de vorige eeuw. Zijn stadgenoten raken niet uitgepraat over The Mighty Millborough, zoals hij alom bekendstaat. Sommigen zien hem als een rijke zonderling en een door seks geobsedeerde vrijgezel. Anderen noemen hem een oorlogsheld die aan de zijde heeft gevochten van Teddy Roosevelt. Voor zijn schaarse vrienden is The Mighty Millborough een gentleman van de oude stempel, een avonturier, haarklover en stevige drinker, een soms in zichzelf gekeerde en melancholieke beschouwer van de aardse schoonheid in al haar gedaantes, die gedreven wordt door een onverzadigbare behoefte aan nieuwe avonturen. Al deze fascinerende avonturen zijn met engelengeduld en een verbluffende creativiteit in beeld gebracht, waardoor de neurotische persoonlijkheid van de held waarlijk tot leven komt. Aanbevolen door Chris Ware en Robert Crumb.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 305 x 198 mm, oblong
Aantal pagina’s: 48

Release: 19 augustus 2021

Leonard Cohen on a Wire

Philippe Girard

Philippe Girard – Leonard Cohen Een graphic novel over een van de grootste stemmen van de 20e eeuw. De Canadees Leonard Cohen (1934-2016) markeerde de muziek van de 20e eeuw door de schoonheid van zijn composities. We herkennen Cohen aan zijn warme toon en de melancholische zoetheid van zijn liedjes, vaak geschreven als eerbetoon aan de vrouwen van wie hij hield: Suzanne, Marianne en anderen… In deze biografie wordt in flashbacks door het leven van deze opmerkelijke artiest gegaan, met zijn genialiteit (de covers van Hallelujah overschaduwden soms het origineel), de wendingen van het lot (het verlies van de rechten van Suzanne, de streken van oneerlijke agenten…) en zijn ontmoetingen met Janis Joplin, Lou Reed of Phil Spector.

Winkelprijs: 22,99 
Formaat: 190 x 268 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 120

Release: 15 april 2021

Concerto fotoboek – the greatest record store on earth

Ewoud Kieft

Concerto, de oudste platenzaak van Amsterdam, is inmiddels zo’n vertrouwd onderdeel van het muzikale leven van de stad, dat ze bijna niet valt weg te denken. Toch heeft het er de afgelopen vijfenzestig jaar meerdere keren om gespannen, of de winkel het zou overleven. De geschiedenis van Concerto is er één van vele tegenslagen, van vindingrijke oplossingen, rebelse koppigheid en doorzettingsvermogen. En van een onuitblusbare liefde voor muziek.

Winkelprijs: 12,99 
Formaat: 156 x 216 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 80

Release: 29 april 2021

Songlife

Gerrit de Jager

Handgeletterd met illustraties en strips. Een soort van autobiografie, maar dan aan de hand van liedjes die in je leven in je kop zijn blijven hangen. Die je terugbrengen naar bepaalde gebeurtenissen of gevoelens. Als een jukebox die aangaat in je hoofd. Gerrit de Jager ontving in 1987 de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre, dat toen al indrukwekkend was: samen met Wim Stevenhagen publiceerden ze onder het pseudoniem “Prutswerk” in De Vrije Balloen en schreven ze verschillende serie zoals De Familie Doorzon en Roel en zijn beestenboel. In 1984 stopte deze samenwerking en ging De Jager alleen verder met deze reeksen. Begin jaren negentig maakte De Jager een uitstapje naar televisie: teksten voor Spaan / Vermeegen (Veronica), De Vereenigde Algemeene, Hoeksteen & Groenstrook. Maar strips / cartoons bleven het hoofdbestandsdeel van De Jagers oeuvre: John (voor het Algemeen Dagblad), Krijter (voor Hard Gras), Liefde en geluk, Mik (voor Margriet), Zusje (voor Trouw), Sneek, Toon Ladder, teveel om op te noemen eigenlijk.

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 230 x 230 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 144

Release: 6 mei 2021

Mixtape Madness

Eric Schreurs

Voor vrienden en familieleden stelde Eric Schreurs cd’s samen die de soundtrack vormden voor zijn eigen universum. Eric was altijd op zoek naar muziek en deelde zijn vondsten graag met intimi. Voor de hoesjes bij deze giften maakte Eric illustraties die getuigen van zijn grafisch meesterschap: rauw, vitaal, absurd en melancholiek. Schreurs was zoveel meer dan de vuile gore smeerlap waar zijn grootmoeder hem voor hield. Muzieklijsten en hoezen nu in één boek gebundeld. Maak kennis met de melancholieke kant van de übermeester van de Vaderlandse walghumor. Bij het grote publiek was Schreurs vooral bekend als auteur en tekenaar van Joop Klepzeiker. Deze strip verscheen in de jaren 80 en 90 in het weekblad Nieuwe Revu. Andere strips van Schreurs zijn Geharrebar en Dick van Bil. In 2002 won hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. Deze jaarlijkse prijs is bedoeld voor een tekenaar of tekstschrijver “die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor het beeldverhaal in het algemeen en het Nederlandse beeldverhaal in het bijzonder”. In mei 2020 overleed Eric Schreurs op 61-jarige leeftijd.

Winkelprijs: 14,99 
Formaat: 130 x 130 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 140

Release: 17 mei 2021

Visa Transit deel 2

Nicolas de Crecy

Tweede deel van een hilarische roadtrip door Turkije Juli 1986

Juli 1986. Nicolas en zijn neef Guy vervolgen de roadtrip in hun oude Citroën Visa door Turkije, op de hielen gezeten door een dode dichter die over zijn auteursrechten waakt. Monotone trajecten over asfaltwegen, waar alleen klankpoëzie voor afleiding zorgt, worden afgewisseld door schilderachtige, eeuwenoude steden, zoals het overweldigende en angstaanjagende Istanbul. Hun odyssee heeft geen eindbestemming – ze willen simpelweg zo ver mogelijk zien te komen. Onderweg denkt de tekenaar na over de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt en mijmert hij over de werking van het geheugen. Sommige indrukken zijn nog haarscherp, terwijl zijn herinneringen aan de Bosporus zijn verdrongen door de aquarellen van William Turner. En onwillekeurig dwalen zijn gedachten af naar zijn reis naar Wit-Rusland, tien jaar later, waar de wolk van Tsjernobyl nog altijd zijn schaduw wierp.

Winkelprijs: 2699 
Formaat: 219 x 289 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 136

Release: 11 maart 2021

The Devil and his Lettuce

Harriet Parker

Harriet Parker – The Devil And His Lettuce is een Engelstalig handboek over de zin en onzin van cannabis.The Devil’s Letuce is een handboek in vrije vorm dat je op een geestverruimende trip door het levenspad van de cannabis brengt. Het probeert je los te maken van de vele vooroordelen en nepnieuws rondom de plant en diens medicinale werking, de textielvezel en de religieuze aspecten. Cannabis is een van de oudste gecultiveerde planten. Het heeft veel moderne ontwikkelingen gebracht, zorgde voor genezing en ontspanning en is veelvuldig gebruikt als religieuze en spirituele hulp. De geschiedenis van de cannabis is voor het merendeel kalm en zacht. In de huidige tijd is die geschiedenis problematischer geworden en is de handel, oorlog en politiek erin betrokken geraakt. In de laatste honderd jaar ervoer cannabis zijn meest turbulente periode. De publieke ontvangst, de straffen voor productie en gebruik zorgen voor koortsachtige debatten over de legaliteit van de plant over de hele wereld. Vandaag kijkt de maatschappij meer naar de medicinale werking. Ook de criminalisering wordt anders bekeken en langzaam omarmt men de legalisering. Het is belangrijk dat we weten wat cannabis is zodat we het beter begrijpen en omhelzen voor een eerlijker en veiliger toekomst van de wereld en cannabis.

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 177 x 212 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 200

Release: 5 augustus 2021

Willie Nelson, een getekende levensgeschiedenis

Diverse auteurs

Meer dan 70 jaar speelt hij nu al voor fans die hem aanbidden; hij heeft talloze songs geschreven en platen gemaakt, en is wereldwijd een countrymuziek icoon geworden. Willie Nelson krijgt over de hele wereld erkenning voor zijn muziek, zijn filantropie en onmiskenbare uiterlijk. Sinds zijn kindertijd in Hill County, Texas, heeft hij overal voor publiek gespeeld dat hem bewonderde. Hoewel hij pas later in zijn leven succes ondervond bij een groter publiek, was hij altijd vastbesloten zijn unieke stemgeluid aan mensen te laten horen, zelfs voordat hij een grote naamsbekendheid verwierf. Er waren onderweg tragedies, misstappen, problemen met de belasting, goeie en slechte tijden, maar Willie straalt nog steeds over de hele wereld zijn positieve visie uit en laat zijn bescheiden stem horen. In deze getekende biografie laten alle hoofdstukken een verschillende episode van zijn leven zien – alle hoofdstukken geïllustreerd door een uniek onafhankelijk tekentalent.

Winkelprijs: 22,99 
Formaat: 190 x 254 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 88

Release: 17 juni 2021

New York, from top to bottom

Teun Voeten

Oorlogsfotograaf en meervoudig Zilveren Camera-winnaar Teun Voeten (Boxtel, 1961) heeft al vanaf 1978, toen hij er als uitwisselingsscholier een jaar woonde, een passie voor New York. Later zou hij er gaan studeren en sinds 2000 is hij officieel ingezetene van de stad, wiens architectuur hij tussen zijn oorlogsreportages door vastlegt. Het fotoboek New York laat in tijdloos zwart/wit een selectie van 60 van zijn met een technische camera genomen architectuurfoto’s zien, aangevuld met foto’s van New Yorks Meatpacking District en Coney Island, en komen thema’s als armoede, rassenonlusten en daklozen aan bod. In 1994 woonde hij 5 maanden tussen ondergrondse daklozen in New York. Dit werd zijn non-fictie debuut Tunnelmensen. Over de bloedige burgeroorlog in Sierra Leone die bijna het leven van Voeten kostte, schreef hij How de body? Hoop en horror in Sierra Leone. In 2016 maakte Voeten samen met filmmaker Maaike Engels Calais: Welcome to the Jungle, een indringende documentaire over vluchtelingenproblematiek. In 2009 begon hij zich als fotograaf te richten
op het drugsgeweld in Mexico. Dit resulteerde in 2012 in zijn fotoboek Narco Estado. Drug Violence in Mexico. Als architectuurfotograaf werkt hij nog steeds aan zijn serie over New York maar ook aan een project over de vervallen industriële stad Charleroi.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 213 x 305 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 68

Release: 1 juli 2021

De Papierfabriek

Guy Delisle

Guy Delisle – De papierfabriek Met de nauwkeurigheid en finesse die we van hem kennen, neemt Guy Delisle ons mee naar zijn geboorteplaats Quebec, naar een papierfabriek waar hij als student drie jaar lang zomers een baantje had. Hij schets een grappig en teder portret van de toenmalige wereld waarin de relatie met zijn vader, die ook in de papierfabriek werkte, regelmatig aan de orde komt.

Winkelprijs: 19,99 
Formaat: 165 x 230 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 140

Release: 3 juni 2021

Bella Ciao

Baru

De Franse stripauteur Hervé Barulea, beter bekend als Baru, gaat in Bella Ciao op zoek naar zijn Italiaanse roots en plaatst zijn eigen persoonlijke verhaal in het breder kader van de ervaringen van de Italiaanse immigranten in Frankrijk.
Hij probeert een antwoord te vinden op een brandende vraag van onze tijd: Welk prijs moet een vreemdeling betalen om geen vreemdeling meer te zijn en onzichtbaar te worden in de Franse maatschappij?
De vreemdeling is in dit geval Italiaans, maar de vraag is ongetwijfeld universeel. Bella Ciao is een tragikomische mengeling van familiekroniek en fictie, persoonlijke anekdotes en wereldgeschiedenis. En terloops krijgen we het ware verhaal te horen achter Bella Ciao, het verzetslied dat in de hele wereld is omarmd door mensen die in opstand komen tegen onrecht en uitbuiting.

Winkelprijs: 27,99 
Formaat: 204 x 274 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 136

Release: 25 februari 2021

We….are Doomed

TRIK & The Irrational Library

Het boek + cd van The Irrational Library + TRIK is een cross-over project dat politiek design, nieuws-cartoons, ’spoken word‘ en muziek met elkaar verbindt. Het nieuwe boek vol sociaal-politieke illustraties/cartoons van illustrator TRIK is tevens het derde muziekalbum van de band The Irrational Library. Met een voorwoord van Leon Verdonschot en Joost Swarte.

’We…are Doomed’ (Pragmatic Propaganda) is een cross-over project dat politiek design, nieuws-cartoons, ’spoken word‘ en muziek met elkaar verbindt. Het nieuwe boek vol sociaal-politieke illustraties/cartoons van illustrator TRIK is tevens het derde muziekalbum van de band The Irrational Library. Om de dieperliggende boodschap van ’Pragmatic Propaganda’ zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen zijn de grafische werken van TRIK gecombineerd in woord en beeld met de teksten van leadzanger en dichter Joshua Baumgarten, en viceversa. Dit is cartoon-activisme ’meets‘ spokensoulpunkrock‘n roll. Zet de cd/plaat op, duik in het boek en wordt gebombardeerd. Als je wilt weten waar we als wereld op dit moment staan, is dit het tijdsdocument wat je niet wilt missen. Naast verscheidene on- en offline promotie, gaat er een live propagandatour plaatsvinden met diverse performances langs event locaties, kunstgalerie festivals en overige podia, vol kunst, muziek en performances. Hierbij zal het werk van TRIK op diverse wijze de combinatie en confrontatie aangaan met de muziek van de band The irrational Library, in een ’full-spectre‘ live performance. Come get some!

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 177 x 247 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 152

Release: 21 januari 2021

Creek Country (boek & cd)

Erik Kriek

Met een cd van Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen (met o.a. de Lasses en Erik Kriek)! Ook los verkrijgbaar als 10 inch vinyl EP

Erik Kriek brengt als stripmaker en illustrator vele eenzame uren achter de tekentafel door. Strips maken is monnikenwerk en muziek is een vaste kompaan bij die arbeid. Met deze portretten brengt hij nu een getekende hommage aan al de artiesten wier muziek hem door de jaren heen heeft geïnspireerd en zijn werk heeft helpen veraangenamen. Vele van de door hem geportretteerde artiesten zijn niet meer in leven, maar hun muziek leeft eeuwig voort. Laat Erik u bij de hand nemen en meevoeren naar Creek Country.
De cd in het boek bevat een prachtige selectie van hun songs, uitgevoerd door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen, met muzikale bijdragen van de Lasses en Erik himself.

Alle nummers gezongen door Tim Knol zang en gitaar, tenzij anders vermeld: Arnold Lasseur mandoline en zang Robert Jan Kanis gitaar en zang Bart van Strien banjo, mondharmonica en zang Margot Merah & Sophie Janna (The Lasses) zang Aart Schroevers contrabas en zang Erik Kriek zang

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 148 x 209 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 120

Release: 14 oktober 2020

Visa Transit

Nicolas de Crecy

Herinneringen, prachtige landschappen, voorbije jeugd, vriendschap: Met “Visa Transit” beschrijft Nicolas de Crécy de roadtrip van twee jonge mannen naar Oost-Europa. “Ik moet vertrekken en leven, of blijven en sterven”, schrijft Shakespeare. In de zomer van 1986, een paar maanden na de nucleaire ramp in Tsjernobyl, waren Nicolas de Crécy en zijn neef amper 20 jaar oud toen ze een stokoude Citroën Visa kregen. Ze gooien auto vol met boeken die ze niet zullen lezen, nemen ook twee slaapzakken en stapels sigaretten mee… en gaan op een reis zonder bestemming. Ze doorkruisen Noord-Italië, Joegoslavië, Bulgarije en dalen af naar Turkije. Deze roadtrip confronteert hen evenzeer met de wereld als met zichzelf.
Nicolas de Crécy (1966) was animator o.a. bij Disney alvorens hij in 1991 debuteerde met zijn meerder malen bekroonde boek ‘Foligatto’. Daarna publiceerde hij o.a. ‘Léon La Came’ (Alph Art, Beste Album Angoulême) , ‘Période Clacaire’ (in opdracht van het Louvre) ‘Salvatore’ ( Nominatie Eisner Award) en ‘De Hemelse Bibendium’.

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 217 x 289 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 136

Release: 17 september 2020

Derf Backderf

Kent State

Op 4 mei 1970 schoot de Nationale Garde onbewapende studenten neer die op de universiteit van Kent State protesteerden tegen de oorlog in Vietnam. In een dodelijk spervuur van zevenenzestig schoten werden vier studenten gedood en negen gewond. Enkele dagen tevoren zag de tienjarige Derf Backderf diezelfde leden van de Nationale Garde patrouilleren in zijn nabijgelegen geboorteplaats, waar ze heen waren gestuurd om een staking van vrachtwagenchauffeurs te onderdrukken. Met de journalistieke vaardigheden die hij ook inzette bij Mijn vriend ‘Dahmer’ en ‘Trashed’ heeft Backderf uitgebreid interviews gedaan en research verricht om de levens van deze vier jonge mensen te boekstaven, evenals de gebeurtenissen van die vier dagen in mei. Kent State, vier doden in Ohio, dat verschijnt bij de 50e herdenkingsdag van deze tragedie, is een ontroerend en onrustbarend verhaal over de bittere prijs van afwijkende opinies. Het is nu nog net zo relevant als in 1970.
DERF BACKDERF is de bekroonde en succesvolle auteur van ‘Mijn vriend Dahmer’ en ‘Trashed’ en ‘Punk, Rock & Mobile Homes’. Hij ontving de prestigieuze Robert F. Kennedy Journalism Award voor zijn politieke cartoons. Zijn wekelijkse strip ‘The City’ verscheen in meer dan honderd dagbladen. Hij woont in Cleveland, Ohio.
Vertaling door Jan Donkers

Winkelprijs: 26,99 
Formaat: 189 x 270 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 288

Release: 8 september 2020

Joe Sacco

Terug aan het land

Voor zijn nieuwste project reisde gelauwerd stripjournalist Joe Sacco af naar de Northwest Territories in Canada, waar het ’s winters min veertig graden wordt. In dit gebied zijn de gevolgen van de wereldwijde honger naar fossiele brandstoffen direct voelbaar. De Dene zijn de inheemse bewoners die hier al generaties lang leven. Hun oorspronkelijke levenswijze, als pelsjagers en -handelaren belicht Joe Sacco uitvoerig. Ze zijn bijna zonder uitzondering in dienst van de oliemaatschappijen in het gebied. Sacco gaat in gesprek met hen en schetst in Terug aan het land op genuanceerde wijze welke invloed de olie-industrie heeft op hun leven. Enerzijds zorgt de industrie voor werkgelegenheid, geld om scholen te stichten en sociale voorzieningen te onderhouden. Anderzijds wordt het landschap blijvend veranderd door deze zware industrie. De langetermijngevolgen voor het milieu zijn niet bekend. Stripjournalist Joe Sacco is de auteur van o.a. ‘Onder Palestijnen’, ‘Gorazde’ en ‘Fikser’. Zijn veelal internationaal gelauwerde boeken zijn in veertien talen uitgebracht. Hij publiceert met regelmaat in de New York Times Magazine, Time en Harper’s. “Joe Sacco’s work is a compelling combination of eyewitness reportage and graphic storytelling” -The Guardian- “Sacco is relentless and impressive. His great drawings, combined with a highly informed and intelligent verbal narrative, unfolds a fascinating story” -New York Times- “Joe Sacco is de absolute grondlegger van de journalistieke strip” -De Standaard- “Monumentaal werk van de pionier van de stripjournalistiek” -de Volkskrant-

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 205 x 273 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 256

Release: 25 juni 2020

Willem

De nieuwe avonturen van de Kunst

Wat is kunst nu eigenlijk? We grijpen elke gelegenheid aan om erover te praten, te discussiëren, haar af te keuren, of ermee te imponeren. We zien haar ook als een lucratieve belegging. Maar verder… zeg ’ns eerlijk…
wat heeft kunst eigenlijk voor nut?

Willem maakt schoon schip met alle schoolse regeltjes. Hij is de ultieme gentleman-anarchist. Niets is heilig voor hem.
In dit album schetst Willem aan de hand van een honderdtal portretten van kunstenaars uit de afgelopen anderhalve eeuw een hilarisch portret van de kunst zelf.
Historisch of verzonnen, de anekdotes in deze Nieuwe avonturen van de kunst worden dankzij Willems visie en vileine humor in hun juiste context gezet.
En zo verrijst, het antwoord op onze beginvraag:
Wat heeft kunst dan voor nut? Simpel: ze houdt onze ogen open!

Zijn tekeningen verschenen vanaf 1965 o.a. in ‘Provo’, ‘Hitweek’, ‘Aloha’, ‘De Nieuwe Linie’, ‘HP/De Tijd’, ‘Hara Kiri’ en ‘Charlie Hebdo’ Hij werd onderscheiden met de Grand Prix de la ville d’Angoulême, en de Bibliothèque Nationale verwierf zijn volledige archief. In 2015 ontsnapte hij aan de aanslag op ‘Charlie Hebdo’, hij was nog onderweg naar de redactievergadering toen deze terreurdaad plaatsvond.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 181 x 248 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 144

Release: 27 februari 2020

Charles Burns

Daedalus

Een jonge, mysterieuze en gekwelde jongeman. Ongedefinieerde organische vormen. Realiteit is onmogelijk te scheiden van droom en fantasie. Degeneraties, hybride wezens in een hallucinogene en drukkende sfeer. Deze elementen zijn typerend voor het angstaanjagende universum van Charles Burns. Brian, een jonge, introverte student, is een fervent liefhebber van oude horrorfilms. Hij tekent zijn schriften vol met fantasierijke hersenspinsels. Samen met zijn vrienden organiseert hij regelmatig filmavonden. Op een van die avonden wordt Brian aangesproken door Laurie. Ze brengt de schuchtere jongen danig in de war. Het is het begin van een relatie maar ook van een mysterie… Dit is het eerste deel van een nieuwe serie waar Burns zich de komende vijf jaar aan zal wijden. Charles Burns publiceerde o.a. “Zwart gat” , “Last look” en Suikerschedel. Hij tekende ook de hoes van Iggy Pop’s Brick by Brick.

Winkelprijs: 22,99 
Formaat: 218 x 293 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 64

Release: 3 maart 2020

Miguelanxo Prado

De gestolen Triskel

Een student vindt een intrigerend aantekeningenboek van een wetenschapper, die heeft ontdekt dat een oeroude orde van engelen en demonen weer de kop heeft opgestoken. Zijn sleutel? Een Keltische talisman waarin een triskel is gegraveerd. Zo begint een barokke, vlijmscherpe zoektocht door universiteitsbibliotheken, ingedutte oude villa’s en achterkamertjes van antiquairs. Miguelanxo Prado gebruikt deze fabel om ons na te laten denken over het wankele evenwicht tussen de mens en de natuur, een evenwicht dat steeds wankeler wordt door onze hang naar macht en ons gebrek aan zelfkritiek.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 240 x 321 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 104

Release: 24 januari 2020

Chris Ware

Rusty Brown (NL editie)

Een monumentale gebeurtenis in de striphistorie. Het eerste deel van een nieuw meesterwerk door de auteur van Building Stories.

Chris Ware doet een poging, de zin van het bestaan te vatten in één enkel, schitterend vormgegeven beeldverhaal. Rusty Brown volgt een halve dag lang de levens van drie mensen in het Amerikaanse midwesten. Chris Ware vervlecht het leven van de jongen die wakker wordt met superkrachten met het leven van de tiener die later als vader zijn teleurstellingen wegstopt op Mars en met het leven van de vrouw die naar de liefde van slechts één andere persoon op aarde verlangt. Rusty Brown is een minutieus uitgewerkte studie over intermenselijke relaties, twijfels en volharding tegen wil en dank; opgemaakt en getekend op maar liefst 352 pagina‘s. Met zijn verraderlijk eenvoudige stijl creëert Chris Ware een overdonderende leeservaring. Alles is tot op de millimeter nauwkeurig in beeld gebracht in een poging zo diep mogelijk in de geest van de hoofpersonen te kruipen. Hun breed uitwaaierende overpeinzingen omvatten zowel de allergrootste thema‘s als de allerkleinste momenten van het leven; van de jongste herinneringen in de kindertijd tot aan de laatste dagen in ouderdom.
Deze duizelingwekkende reis door de gedachtewereld van de hoofdpersonen zal een brede lezersgroep aanspreken. De meer traditionele liefhebbers van de graphic novel kunnen hun hart ophalen aan de geweldige tekeningen en schitterende vormgeving. Chris Ware wordt alom beschouwd als een van de beste striptekenaars van zijn generatie. Zijn werk wordt regelmatig gepubliceerd in The New Yorker, McSweeney‘s, en The Best American Comics. Hij is de auteur van meerdere baanbrekende graphic novels, waaronder Jimmy Corrigan, de slimste jongen van de wereld, en de New York Times-bestseller Building Stories.

Winkelprijs: 39,99 
Formaat: 185 x 249 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 352

Release: 26 november 2019

Guido van Driel

In Holland Suburbia – deel 1 (I.H.S.)

In een typische Hollandse buitenwijk met eentonige rijtjeshuizen wordt op een nacht het lijk van een 18-jarige jongen gevonden. De dode is Jonas van der Geest. Hij is lid van het ‘garage’-bandje In Holland Suburbia (I.H.S). Jonas heeft alleen een bloederige snee op zijn voorhoofd. Waaraan hij is bezweken is niet meteen duidelijk. Een buurman vertelt dat hij hem de avond ervoor op handen en voeten door de voortuinen van de huizen heeft zien kruipen. Inspecteur van politie Harry Kleijn gaat de dood van Jonas onderzoeken. De inspecteur onderzocht ook de zaak van een ander bandlid van I.H.S., Ido Lindemans. Die moest een half jaar geleden onverwacht zijn linkerarm missen. Die werd eraf geslagen door een rondvliegende metalen schijf. Gewoon op straat, toen ze op een avond terugliepen na een repetitie. Wat is er aan de hand? Tóen beweerde Jonas bij hoog en bij laag dat hij voorafgaand aan de ‘aanval met de metalen schijf’ drie lichten boven de wijk had zien hangen. En Jonas’ vader, een grondwerker, ontdekte dat de mysterieuze schijf het afsluitdeksel was geweest van de boorput op het Wilde Landje. Die boorput was in de jaren zestig gegraven door de NAM. Ondanks dat er een diepterecord werd verbroken (4850 meter) werd er gas noch olie gevonden. Het onderzoek van de inspecteur brengt een keten gebeurtenissen aan het licht. Is er iets buitenaards de buurt binnengedrongen? Of juist iets ónderaards? Horen we bij de hemel of horen we bij de aarde? De ogenschijnlijk saaie buurt blijkt een reeks kleurrijke personages te bevatten die ieder zo hun eigen geheimen met zich meedragen.

Winkelprijs: 29,99 
Formaat: 215 x 295 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 176

Release: 31 oktober 2019

Piero Macola

Het Ongedierte

Piero Macola Ongedierte Een getekende metafoor van de samenleving. Een verhaal over illegalen en wettelozen, rampzalige liefdes en eenzaamheid. Het Ongedierte speelt zich af aan de oevers van de Italiaanse rivier de Po. De langzaam verdwijnende ochtendmist op de Povlakte weerspiegelt het desolate leven van Bruno, die probeert zijn geliefde Ennio te vergeten. Ennio liet Bruno achter met een gebroken hart. Bruno sleept zich voort door het leven, hier aan de waterkant. Hij trekt veel op met de oude Maria die in haar eentje aan de rivier woont sinds haar man is overleden. Samen proberen ze er het beste van te maken. Op de bouwplaats waar Bruno vroeger heeft gewerkt, ontmoet hij op een dag Anton. Anton is een jonge, ontsnapte illegaal uit Moldavië. Bruno verbergt Anton in zijn huis. Tussen de twee mannen ontstaat een bijzondere vriendschap. Maar plotsklaps staat Ennio weer de deur… Dit boeiende debuut van Piero Macola is met potlood getekend, in prachtige, sfeervolle kleurschakeringen. Piero Macola (1976) werd geboren in Italië en is nu woonachtig in Parijs. Hij maakte ook de albums Kérosène, Dérivés en Le Tirailleur.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 203 x 276mm, hardcover
Aantal pagina’s: 120

Release: 26 november 2019

Jacques Tardi

Het ware verhaal van de onbekende soldaat / het gedrocht en de guillotine

 Twee verhalen over lust, waanzin en dood. De onbekende soldaat en Het gedrocht en de guillotine behoren tot de hoogtepunten uit het oeuvre van Tardi en – zeg maar gerust – de hoogtepunten van het volwassen beeldverhaal. Ook na veertig jaar hebben deze klassieke vertellingen niets van hun dramatische kracht verloren.

Winkelprijs: 22,99 
Formaat: 240 x 328 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 64

Release: 24 oktober 2019

Hervé Bourhis

Het kleine boek van de Beatles

Volledig bijgewerkte uitgave van het leukste Beatles boek, overvol met tekeningen, feitjes en anekdotes. Al tekenend volgt Hervé Bourhis het spoor van deze mythische popgroep waarvan elk nummer uitgroeide tot een klassieker: The Beatles. Het kleine boek van de Beatles is een duizelingwekkende opeenvolging van triomfen en vondsten, van kameraadschap en verraad, van (pop)harmonieën en dissonanten. John, Paul, George en Ringo waren charismatisch, gewiekst, veelzijdig, arrogant en, uiteraard, enorm getalenteerd. Vier jongens wier verhaal zich laat lezen als het schoolvoorbeeld van een rockavontuur. Hervé is fan, maar hij is ook kritisch. Zijn verbeelding is net zoveel beïnvloed door beelden op hoezen, op foto’s en in films als door de teksten en de muziek zelf. Dit is zijn unieke perspectief op de legendarische ‘Fab Four’, vol verliefde overgave, maar grondig gedocumenteerd. Een verfrissend kijk op The Beatles in woord en beeld.

Winkelprijs: 19,99 
Formaat: 220 x 223 mm, softcover
Aantal pagina’s: 168

Release: 17 oktober 2019

Derf Backderf

Punk rock & mobile homes

De excentrieke, boomlange Otto Pizcok woont op het caravanpark van zijn oudoom in een saaie Amerikaanse industriestreek. Hij laat zich ‘de Baron’ noemen en gedraagt zich als iemand uit een ander tijdperk, ook al levert hem dat pesterijen en gegniffel op van de patsers en cheerleaders van zijn school. Hij keurt hen geen blik waardig. Hij ziet alleen de wulpse Terry Workman staan.
Samen met twee vrienden wordt Otto vaste klant bij concertzaal The Bank. Bizar genoeg treden daar de pioniers van de punkrock op. Otto ontdekt in dit muziekhol een fantastisch alternatief voor de grijze sleur in zijn dorp. Met zijn branie en rappe tong weet hij de sympathie te verwerven van de zaaleigenaar. Nu kan ‘de Baron’ zich eindelijk ontplooien…
Punk Rock & Mobile Homes is zowel een coming-of-age verhaal als het portret van een muziekscene. Het verhaal speelt zich begin jaren tachtig af in Richford, een dorp onder de rook van Akron in het Amerikaanse Ohio. In een reeks hilarische episodes lopen we onder anderen Joey Ramone, Joe Strummer en Lester Bangs tegen het lijf. Derf Backderf tovert deze verdichting van zijn eigen jeugd om tot een ontwapenende ode aan de puberteit.

Winkelprijs: 19,99 
Formaat:250 x 170 mm, softcover
Aantal pagina’s: 160

Release: 8 augustus 2019

Piet Oomes

 Drenkelingen

In DRENKELINGEN beschrijft Piet Oomes gebeurtenissen en scenes in het café waar hij als barman werkt. Het is een café in het hart van Amsterdam zoals er nog zoveel van zijn, maar tegelijk ook steeds minder. De scenes zijn kort, met vaste klanten of met vreemdelingen. Soms zijn het gebeurtenissen die zich vlak voor zijn neus afspelen, dan weer zijn het herinneringen die zich aandienen. Maar vaak ook lijkt er in de verhalen vrijwel niets te gebeuren, met een paar vaste klanten als figuranten aan een tafeltje. Want het café is ook een plaats waar mensen naar toegaan en naar terugkeren, op zoek naar vertier, naar andere mensen, of juist naar de stilte. Zo wordt langzaam maar zeker een beeld geschetst van de onvermijdelijke verandering van de Amsterdamse binnenstad, zoals die op de straat voor het terras te zien is, en zoals die zich ook in het café zelf voltrekt; oude verhalen die plaats maken voor korte gesprekken in het Engels, lunchkaarten die overal liggen, een glaasje vieux dat nog één keer gedronken wordt, bij het overlijden van een jeugdvriend van de barkeeper. Toch zijn de verhalen niet somber; integendeel. Melancholisch af en toe, maar daardoorheen schemert altijd het optimisme van de barman, want ook in deze tijden valt er nog genoeg moois te zien.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 180 x 248 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 144

Release: 19 mei 2019

Pascal Rabate

De Nederlaag 2

We volgen de gebeurtenissen door de ogen van soldaat Videgrain die ziet hoe landarbeiders die eigenlijk het graan zouden moeten oogsten, gedwongen worden de slachtoffers van de luchtaanvallen te begraven en tussendoor een hapje eten op de doodskisten. In de tweede helft van het verhaal, als de capitulatie een feit is, doet Videgrain er alles aan om te ontsnappen uit de stoet krijgsgevangenen en terug te keren naar zijn gezin. Maar de keuzes die hij gaandeweg moet maken, zijn niet altijd vanzelfsprekend. Rabaté brengt een respectvolle hommage aan de mensen die tijdens de oorlog proberen te overleven met de middelen die tot hun beschikking staan: humor en wreedheid, camaraderie en verraad. Rabaté schrijft bijzondere verhalen over gewone mensen. Hij wil vooral dat zijn personages geloofwaardig zijn: “Ik streef ernaar dat je je een voorstelling kunt maken van hun levens voor en na het verhaal, ik wil dat je gelooft dat ze echt bestaan, dat ze van vlees en bloed zijn.” Als tekenaar kiest hij steeds de werkwijze die het beste bij het verhaal past: “Ik heb geen stijl, ik probeer gewoon ervoor te zorgen dat de vorm overeenkomt met de inhoud. Als ik een komedie wil vertellen, ga ik niet expressionistisch tekenen. En verder heb ik er een hekel aan mezelf te herhalen.” Rabaté brak door met Ibicus, een vuistdikke bewerking van een roman van Aleksej Tolstoj. Sindsdien heeft hij een reeks opmerkelijke scenario’s geschreven die hij deels zelf tekende en deels aan andere tekenaars toevertrouwde. Eerder verscheen bij Concerto Books het album Didier, het 5e wiel aan de tractor dat hij met François Ravard maakte.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 225 x 299 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 120

Release: 18 april 2019

Pascal Rabate

De Nederlaag 1

We volgen de gebeurtenissen door de ogen van soldaat Videgrain die ziet hoe landarbeiders die eigenlijk het graan zouden moeten oogsten, gedwongen worden de slachtoffers van de luchtaanvallen te begraven en tussendoor een hapje eten op de doodskisten. In de tweede helft van het verhaal, als de capitulatie een feit is, doet Videgrain er alles aan om te ontsnappen uit de stoet krijgsgevangenen en terug te keren naar zijn gezin. Maar de keuzes die hij gaandeweg moet maken, zijn niet altijd vanzelfsprekend. Rabaté brengt een respectvolle hommage aan de mensen die tijdens de oorlog proberen te overleven met de middelen die tot hun beschikking staan: humor en wreedheid, camaraderie en verraad. Rabaté schrijft bijzondere verhalen over gewone mensen. Hij wil vooral dat zijn personages geloofwaardig zijn: “Ik streef ernaar dat je je een voorstelling kunt maken van hun levens voor en na het verhaal, ik wil dat je gelooft dat ze echt bestaan, dat ze van vlees en bloed zijn.” Als tekenaar kiest hij steeds de werkwijze die het beste bij het verhaal past: “Ik heb geen stijl, ik probeer gewoon ervoor te zorgen dat de vorm overeenkomt met de inhoud. Als ik een komedie wil vertellen, ga ik niet expressionistisch tekenen. En verder heb ik er een hekel aan mezelf te herhalen.” Rabaté brak door met Ibicus, een vuistdikke bewerking van een roman van Aleksej Tolstoj. Sindsdien heeft hij een reeks opmerkelijke scenario’s geschreven die hij deels zelf tekende en deels aan andere tekenaars toevertrouwde. Eerder verscheen bij Concerto Books het album Didier, het 5e wiel aan de tractor dat hij met François Ravard maakte.

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 225 x 299 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 96

Release: 18 april 2019

Robert Deutsch

Turing

Computerpionier, codekraker en wiskundig genie: er is bijna geen wetenschapper in de 20ste eeuw geweest die ons huidige bestaan zo heeft gevormd als Alan Turing. Maar wie was deze man eigenlijk? Hoe leefde en werkte hij? En wat leidde tot zijn tragische zelfmoord op pas 41-jarige leeftijd? Robert Deutsh belicht in ‘Turing’ een buitengewoon leven dat heen en weer ging van koninklijke ridderslag naar geheime homoseksualiteit, van geniale vindingrijkheid naar diepe depressie. Robert Deutsch, in 1981 in Köthen geboren, studeerde in Halle illustratie en communicatiedesign. Sinds 2012 werkt hij als zelfstandig illustrator en grafisch ontwerper. Zijn werk is tentoongesteld in onder meer Berlijn, Leipzig, Porto en Los Angeles, en gepubliceerd in talloze tijdschriften. In 2014 werd Deutsch onderscheiden met de Giebichen Stein Designpreis in de categorie ‘Beste communicatie’, en met zijn debuut ‘Turing’ was hij in 2015 finalist voor de Comicbuchpreis van de Berthold-Leibinger Stiftung. In het juryrapport schreef stripjournalist Lars von Törne: “In kunstzinnige acrylschilderingen die aan de jaren vijftig doen denken, zet illustrator Robert Deutsch de biografie neer van de Britse wiskundige en informatica-pionier Alan Turing. Een uitgekiende pagina-opmaak geeft op speelse, charmante maar ook complexe wijze de grillige kanten van Turings persoonlijkheid weer, alsmede de tragische kanten van zijn leven als homoseksueel in een tijd dat dit in Groot-Brittannië strafbaar was.” Als basis voor zijn grafische biografie gebruikte Deutsch het boek ‘Enigma’ van Andrew Hodges, maar bepaalde gedeelten van zijn verhaal zijn fictief. Robert Deutsch woont en werkt in Leipzig.

Winkelprijs: 34,99 
Formaat: 240 x 329 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 190

Release: 21 maart 2019

Peter de Wit

Leren signeren

Leren Signeren is een stap-voor-stap handleiding voor schrijvers, dichters en tekenaars om signeersessies zo aangenaam en succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit informatieve en rijk geïllustreerde boekje geeft op humoristische wijze antwoord op vragen als: wat trek ik aan? Hoe laat moet ik arriveren? Kan ik tijdens het signeren wel of niet eten? En bovenal: Hoe zorg ik er voor dat ik naam van de persoon voor mij niet fout schrijf. Met deze handzame uitgave die in elk colbert of handtas past gaat iedere auteur goed voorbereid en zelfverzekerd op pad. Ook leuk voor lezers! Peter is beschikbaar voor interviews, workshops en presentaties. Peter de Wit (1958) heeft 40 jaar signeerervaring. Hij is vooral bekend van de dagstrip Sigmund die in 2019 zijn zilveren jubileum viert. Van deze strip over een eenogige psychiater zijn inmiddels meer dan 50 boeken verschenen. Tevens maakt De Wit met Hanco Kolk de dagstrip S1ngle over drie jonge vrouwen in de grote stad. In 1999 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre..

Winkelprijs: 4,99 
Formaat: 123 x 173 mm, softcover
Aantal pagina’s: 48

Release: 20 februari 2019

Pascal Rabate

Didier, het 5e wiel aan de tractor

Leren Signeren is een stap-voor-stap handleiding voor schrijvers, dichters en tekenaars om signeersessies zo aangenaam en succesvol mogelijk te laten verlopen. Dit informatieve en rijk geïllustreerde boekje geeft op humoristische wijze antwoord op vragen als: wat trek ik aan? Hoe laat moet ik arriveren? Kan ik tijdens het signeren wel of niet eten? En bovenal: Hoe zorg ik er voor dat ik naam van de persoon voor mij niet fout schrijf. Met deze handzame uitgave die in elk colbert of handtas past gaat iedere auteur goed voorbereid en zelfverzekerd op pad. Ook leuk voor lezers! Peter is beschikbaar voor interviews, workshops en presentaties. Peter de Wit (1958) heeft 40 jaar signeerervaring. Hij is vooral bekend van de dagstrip Sigmund die in 2019 zijn zilveren jubileum viert. Van deze strip over een eenogige psychiater zijn inmiddels meer dan 50 boeken verschenen. Tevens maakt De Wit met Hanco Kolk de dagstrip S1ngle over drie jonge vrouwen in de grote stad. In 1999 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre..

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 223 x 297 mm, hardcover
Aantal pagina’s: 80

Release: 20 februari 2019

Bruno Cadène

One two three Four Ramones

Halverwege de jaren ’70. Vier straatschoffies schudden de in slaap gesukkelde popmuziek wakker met bliksemsnelle songs van een ongekende intensiteit. De strip vertelt hun verhaal vanuit het gezichtspunt van Dee Dee Ramone, bassist en voornaamste songschrijver van de band die zich voor zijn teksten over drugs, angst, wanhoop, oorlog en prostitutie inspireerde op zijn eigen ervaringen. Als kind van een Amerikaanse vader en Duitse moeder maakte hij al jong kennis met alcoholisme en huiselijk geweld. Tijdens zijn puberteit in Berlijn werd hij ingewijd in de drugs en de rock ’n’ roll. En later op de high school in New York ontmoette hij zijn toekomstige Ramones-broers Joey, Johnny en Tommy, die net als hij op drift waren in de grote stad. De oorspronkelijke bandleden zijn niet meer onder ons, maar The Ramones leven voort met hun onmiskenbare look en hun gedreven muziek. Dit album brengt een aanstekelijke hommage aan de Ramones-familie en de punkrockbeweging zonder in karikaturen te vervallen.
Éric Cartier, een undergroundtekenaar die de Ramones-jaren in New York zelf heeft meegemaakt, kent de punkwereld als geen ander. Zijn vitale tekenwerk waarmee hij de duistere kant van deze ‘no future’-periode blootlegt, slaat dezelfde akkoorden aan als de teksten van Xavier Bétaucourt en Bruno Cadène, die even beknopt en to the point zijn als een Ramones-song…

Winkelprijs: 24,99 
Formaat: 248 x 310mm, hardcover
Aantal pagina’s: 96

Release: 8 juni 2018

Cédric Rassat

Karen Dalton

De jonge jaren van een vrije vrouw, van Greenwich Village tot Woodstock. Deze fraaie graphic novel op Concerto Books vertelt in stripvorm de lotgevallen van Karen Dalton – tijdgenote van Bob Dylan, Fred Neil en Tim Hardin maar haast vergeten. Onterecht, want Daton heeft een paar bijzonder fraaie platen gemaakt. Ze speelde dezelfde clubs in Greewich Village tijdens de folkrevival maar maakte in die periode maar één plaat die pas in 1969 uitgebracht wordt. Dalton schreef zelf geen songs maar coverde op eigen wijze het werk van anderen en wist met haar alles bepalende stem het materiaal toe te eigenen. Haar debuutplaat It’s So Hard to Tell Who’s Going to Love You The Best werd in één sessie en meestal in één take opgenomen. Haar tweede plaat verscheen in 1971 en dat was het dan. Toch dient Dalton met haar aan Billie Holiday refererende stem niet vergeten te worden en dit stripverhaal mag je dan ook zien als een tribute aan deze bijzondere zangeres. Alcohol en drugs zorgden ervoor dat ze dakloos en met vrijwel geen tand meer in haar mond stierf in 1993 te New York.

Winkelprijs: 18,99 
Formaat: 191 x 261 mm, softcover
Aantal pagina’s: 160

Release: 8 juni 2018