CONCERTO RECORDS EN DISTRIBUTIE

NIEUWE ALBUMS

BEKIJK ZE HIER

BEST SELLERS

BEKIJK ZE HIER

ALLE ALBUMS

BEKIJK ZE HIER

NIEUWE ALBUMS

JANNE SCHRA

THE HEART IS ASYMMETRICAL

Nog tijdens het mixen van het Nederlandstalig jazzalbum In De Regen in 2020 zocht Janne Schra een studio om vocalen op te nemen. Dat het op dat moment nog uit te komen album van haar met begeleidingsband De Vogels in 2022 een Edison in de wacht zou slepen in de categorie Nationaal Vocaal was op dat moment slechts een droom. Janne kwam in aanraking met producer Adam Bar-Pereg en besloten werd een samenwerking aan te gaan. 

bestel

MONTIS, GOUDSMIT & DIRECTIE

ROOT UP

Binnen enkele jaren zijn Montis, Goudsmit & Directie dé souljazz sensatie van Nederland geworden. Nog voordat hun debuut album ‘Taste of Culture’ in december 2019 verscheen werd de band al in binnen- en buitenland geboekt, daar zorgde de reputatie van de drie bandleden wel voor. Dankzij hun tv-bekendheid, prestigieuze prijzen en grote oeuvre werden de heren direct door een breed publiek in de harten gesloten. Met Root up zetten deze supperhippe gasten een spectaculair album met acht instrumentale nummers neer. 

bestel

POLTROCK

 AULUS 1

Poltrock explores his horizons in that godforsaken place. He decides to record his four pianos, crudely and honestly, and then edit them with tape effects, cassette loops and old, analogue effects devices. The melodies are intimate and compelling, the sound is confrontational and intense. Enter the Sun*Sun*Sun String Orchestra, lifelong friends and collaborators with the likes of Einstürzende Neubauten, John Cale, Belle & Sebastian and Cinematic Orchestra.  Perfect traveling companions to translate Poltrock’s whispering and intimate string compositions to tape and to create a symbiotic pairing of struck and bowed string instruments.
bestel

MAYDIEN

Life is so balanced, even when we are not

Maydien smelt neosoul, hiphop en r&b samen tot een frisse nieuwe hybride. De Nederlandse zanger liet hier en daar al muzikale sporen achter, maar zijn grootste droom is om met zijn muziek de wereld over te reizen. Dit album gaat over de zoektocht naar balans. Hij vertelt over veel inzichten, ervaringen en bepaalde dieptes waar hij nog niet eerder over gesproken heeft. 

bestel

Meral Polat Trio

Ez Kî Me

Meral Polat Trio neemt je mee op een reis langs hedendaagse Anatolische folk, Koerdische klanken en de wortels van de blues. Aards, hoopvol en zielsnijdend. Met gedichten uit de poëtische nalatenschap van Meral’s vader Ali İhsan Polat, onderneemt het trio een zoektocht en vertolken ze de liefde, vitaliteit en melancholie van het hart. Ez Kî Me (wie ben ik) vertelt universele verhalen die een nieuwe betekenis krijgen.

bestel cd bestel lp

ROUFAIDA

ROUFAIDA

Roufaida creëert een alternatief popuniversum met Noord-Afrikaanse elementen en laat zich daarbij inspireren door Arabische dichters, gnawa grooves en Nina Simone‘s credo: It‘s an artist‘s duty to reflect the times. Met invloeden van Björk, Fairuz en Nilüfer Yanya produceert Roufaida indiepop met gitaar, guembri, vintage Riffijnse cassette samples en beats in het Engels en Arabisch. Op het podium creëert ze haar ingetogen muziek solo, zodat de luisteraar heel dichtbij kan komen.

bestel

ZUCO 103

TELENOVA

De ambassadeurs van Brazilectro uit Amsterdam keren terug met hun negende studioalbum Telenova op Six Degrees Records. Na 24 jaar aan de top van de jazz-dance fusion scene, waar ze constant nieuwe geluiden en stijlen creëren, hebben zangeres Lilian Vieira, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger hun meest volwassen en persoonlijke album tot nu toe gerealiseerd.

bestel

Tröckener Kecks

TK

Voor het eerst is deze parel van de Nederlandse muziekgeschiedenis uit op vinyl. Met prachtige liedjes als Niemand Thuis en Ik Denk Nooit Meer Aan Jou heeft dit album ook na meer dan twintig jaar niets aan kracht ingeleverd.

bestel

Cosmic Crooner

The Perks Of Being A Hypocrite

De Amsterdamse zanger Cosmic Crooner (alter ego van Joep Meyer uit Den Haag) brengt zijn debuutalbum uit. Het is een wonderlijk geheel, geheel in stijl van zijn eigen ‘doowop pop’. Hij zegt beïnvloed te zijn door Beatles, Beach Boys, Serge Gainsbourg, Weyes Blood en David Bowie en het is te horen.

bestel

Sophie Straat

Smartlap Is Niet Dood

Toen Sophie Straat haar geliefde Amsterdam, met in het bijzonder De Pijp, ten prooi zag vallen aan gentrificatie, en tevens opmerkte dat de rest van de maatschappij veel te weinig ondernam tegen agressie tegen vrouwen, besloot ze om het aloude beroep van protestzanger in te zetten tegen deze en andere misstanden.

bestel

THE VICES

Unknown Affairs

Unknown Affairs werd allesbehalve een commerciële plaat. De Groningers geven je in elf tracks een eerlijk, persoonlijk beeld van hun kijk op de wereld. Je raast van indiepop naar garagerock, van britpop naar surf en van een psychedelische gitaarsolo naar een jam die niet misstaat in het repertoire van een sambaband.

bestel

DE TOEGIFT

De Toegift

Poëzie en muziek gedijen goed in de Zeeuwse klei, evenals eigenzinnigheid. Dan gaat het niet zozeer over het grote Bløf, maar over ‘kleine’ en fijne acts als Broeder Dieleman en sinds een tijdje ook De Toegift. Die Toegift heeft haar twee ep’s aangevuld met een paar extra nummers en zie: daar is het eerste volledige album.

bestel

IRIS PENNING

Dan Maar Genieten

Ze is rond de dertig jaar en ze heeft al drie albums op haar naam staan die allemaal indruk hebben gemaakt. Ze heeft in de finale gestaan van de Grote Prijs Nederland, ze won de Vlaamse Nekka Muziekprijs én de cultuurprijs van haar stad Eindhoven waar ze ook nog eens stadsdichter is. Met dit indrukwekkende CV bestormt Iris Penning opnieuw de markt met een prachtig album dat klinkt als een klok en boeit van begin tot eind.

bestel

Someone

OWLS

De Amsterdamse muzikante Tessa Rose Jackson houdt er niet van om dezelfde dingen te blijven doen. Als Someone maakte ze in 2020 het bonte, grotendeels elektronisch ingekleurde ORBIT II, waarna ze in 2021 verraste met het soberdere, meer akoestische getinte en folky Shapeshifter. Op Owls gaat de muziek van Tessa Rose Jackson weer een andere kant op. Het derde album is, meer dan zijn voorganger, een popalbum, maar voor dertien in een dozijn pop ben je bij Tessa Rose Jackson aan het verkeerde adres.

bestel

Berenice van Leer

FROM SILENCE

Veel mensen kennen haar als frontvrouw van elektrofunkband Kraak & Smaak. Berenice is ook actief bij Wicked Jazz Sound. Ze groeide op in een muzikale familie als dochter van Thijs van Leer (Focus) en staat al op jonge leeftijd op talloze vooraanstaande podia in binnen- en buitenland. Tussen het touren door verzamelde ze altijd eigen ideeën voor liedjes. Deze hebben nu een plek gevonden op haar debuutalbum From Silence.

bestel

BEST SELLERS

GOLDBAND

BETAALBARE ROMANTIEK

Met een debuut EP in 2019, cult hits als Witte Was en Mijn Stad en bovenal eenijzersterke live reputatie wist Bouwmarkt-popsensatie Goldband (“Haagse Markt house meets bouwmarkt pop”) menig hart te veroveren. Met hits als De Wereld, Dit is voor Jou en hun veelbesproken samenwerking met Sophie Straat op Tweede Kamer forceerde deze independent pop act afgelopen jaar hun radio en TV doorbraak volledig op eigen kracht.

bestel

Barry Hay & JB Meijers

Fiesta de la Vida

Vier het leven zolang het kan, zo moeten Barry en JB gedacht hebben toen de bijna-buurmannen en eilandbewoners van het Caraïbisch gebied op visite waren. Barry Hay zocht in zijn platenkast naar een aantal songs die hij graag hoort en JB Meijers voegde daar zijn voorkeuren aan toe. De twee vrienden met een fijn muzikaal verleden hadden covermateriaal genoeg voor een dubbelalbum en voegden vier eigen songs toe.

bestel

Mell & Vintage Future

BREAK THE SILENCE

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik en geen houden meer aan. Mell & Vintage Future zijn een Nederlands trio dat ‘rootsy’ Rhythm ‘n Soul speelt.

bestel

SOPHIE STRAAT

’t Is Niet Mijn Schuld

Debuut mini-album ‘T Is Niet Mijn Schuld (met bijdrage van Danny de Munk) kwam als afstudeerproject uit, maar won vrijwel meteen een Edison in de categorie Hollands. De jury prijst haar actualiteit en urgentie en zegt: “Door muziek luisteren mensen beter naar een boodschap en protest. Daarnaast maakt door dit album een nieuwe generatie kennis met de traditionele smartlap, onderdeel van de Nederlandse cultuur.”

bestel

WIES

Het Is Een Wies

Verzorgd en verstaanbaar zingen met een forse strot is niet voor iedereen weggelegd. Zeker niet als er stevig geragd wordt, komt de verstaanbaarheid makkelijk in het gedrang. Niets van dit alles op Het Is Een Wies, het debuutalbumpje (8 nummers) van het trio Wies. Wies is niet echt tegendraads, maar wel lekker eigenzinnig.

bestel

WOUTER HAMEL

Little Torch

Wouter Hamel besloot voor zijn zevende album aan te kloppen bij zangeres/producer Lilian Hak. Haar gelaagde samples kleuren Hamels muziek, maar zijn jazzy popsound is niet ondergesneeuwd. Ook zijn herkenbare zachte, zwoele stem is goed hoorbaar gebleven. Voor Little Torch liet Hamel zijn fantasie de vrije loop en bedacht een verhaal over een zeemeermin.

bestel

KLANGSTOF

Godspeed To The Freaks

De naam Klangstof is de samenvoeging van het Noorse woord ‘timbre’ en het Nederlandse woord ‘stof’. Opgegroeid in Noorwegen vertrok de muzikale autodidact gitarist Koen van de Wardt naar onze lage landen waar hij enige jaren bij Moss speelde. Vervolgens startte hij Klangstof, de band die meer de kant op zou gaan van synth-pop en als beste alternatieve act een Edison verwierf. Godspeed, met songs waaronder Disguiser – eveneens de blikvanger van de hoes – Truth, Plastic Gun, en de titelsong is een weergaloos electro-pop album.

bestel

KLANGSTOF

The Noise You Make is Silent 

Dat de band nog altijd het experiment niet schuwt, wordt ook al snel duidelijk op hun tweede album The Noise You Make Is Silent. De internationale allure heeft er in ieder geval niet voor gezorgd dat de band naar een meer poppy geluid toe is geschoven.

bestel

Lucky Fonz III

HEMELLICHAMEN 

Lucky Fonz III, alias Otto Wichers manifesteert zich op Hemellichamen als “Nederpop-maar-dan-anders”. Na de voorgaande lp’s ‘In je Nakie’ en ‘Multimens’ laat hij op ‘Hemellichamen’ folk, house en chansons samengaan tot een volledig eigen stijl. In de licht absurdistische teksten zoekt Lucky de verhouding mens-hemellichamen, waarbij hij zich soms genadeloos blootgeeft.

bestel

Rick de Leeuw

ZONDER OMWEG 

De Leeuw, die het drukke leven van de grote stad (Amsterdam, Brussel) heeft verruild voor het Belgische platteland, heeft het album inderdaad zonder omwegen gemaakt. Sober, ingetogen en zeer muzikaal zet hij twaalf luisterliedjes neer, die onmiskenbaar het stempel van zijn muzikale verleden en zijn muzikale persoonlijkheid dragen.

bestel

Rick de Leeuw

Lieg Me De Waarheid 

Op zijn album Lieg Me De Waarheid horen we een bevlogen artiest, die zowel tekstueel als muzikaal bewijst onverminderd relevant te zijn. Spelvreugde, schrijfplezier en dadendrang vechten om voorrang op zijn nieuwe album. In songs als Bloedrode Maan en Vreemde Tijden toont hij zich een scherp observator van het huidige tijdsgewricht.

bestel

Janne Schra & De Vogels

IN DE REGEN 

Na tien jaar Engelstalige indie-pop wilde Janne Schra de Jazz, die altijd onderhuids aanwezig is geweest, laten doorbreken in haar liedjes. Ook wilde ze al langer een album in het Nederlands maken. Nu komen deze twee bij elkaar met de speelsheid van bandleden die elkaar door en door kennen en elf jaar na Room Eleven weer samen muziek maken.

bestel

Janne Schra & De Vogels

OK 

Janne Schra, bekend van haar eerdere bands Room Eleven en Schradinova, is na een periode vol reizen, veranderingen en verlangens weer OK. Diezelfde reizen, veranderingen en verlangens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden op haar derde soloalbum OK.

bestel

Stephanie Struijk

FIJN ZO 

Al veel eerder wist Stephanie Struijk zich te nestelen tussen de absolute buitencategorie van (Nederlandstalige) mooie liedjes zangeressen en met dit album bewijst ze dit nog maar eens. Dat ze voorheen bekendheid verwierf onder de naam Stevie Ann moge inmiddels bekend zijn, maar de keuze om in het Nederlands te zingen, is en blijft een nóg betere, zeker sinds haar samenwerking met Daniel Lohues.

bestel

Jack Poels

II

Twee is in zijn geheel een prima opvolger van Blauwe Vear. Vanaf het eerste nummer -Hartevrouw, een lust om te horen,- naar twaalf liedjes verder – Kom Megje Zing- neemt hij je mee op reis door zijn muzikale landschap.

bestel

Jack Poels

Blauwe Vear

Poels speelt al 35 jaar met Rowwen Hèze, waarmee hij vele prijzen won en 23 albums maakte. Voor zijn eerste soloalbum besloot Poels het klein te houden, er werden maar een paar mensen uitgenodigd, o.a. Jan Hendriks van Doe Maar en Bart-Jan Baartmans en het resultaat is een intiem en bijzonder mooi album, dat een ingetogen sfeer kent.

bestel

THE VICES

Looking For Faces 

De Groningers voldoen met Looking For Faces volledig aan de hooggespannen verwachtingen. Het is een prettig contrasterende mix van britpop en surfrock. Maar er is ook ruimte voor het back-to-basic principe met een mooie demo van Just Like With You, wat verrassend relativerend werkt tussen alle energieke liedjes.

bestel

Tim Knol & Blue Grass Boogiemen

Welcome To Creek Country 

Erik Kriek maakte een getekende hommage aan al de artiesten wier muziek hem door de jaren heen heeft geïnspireerd en zijn werk heeft helpen veraangenamen. Deze 10 inch is een prachtige selectie van hun songs, uitgevoerd door Tim Knol en de Blue Grass Boogiemen, met muzikale bijdragen van de Lasses en Erik himself.

bestel

VanWyck

MOLTEN ROCK 

Molten Rock werd gemaakt met het team dat ook verantwoordelijk was voor het debuut van VanWyck en dat is een verstandig besluit. Op Molten Rock doet VanWyck er in alle opzichten nog een schepje bovenop.

bestel

VanWyck

An Average Woman 

VanWyck is het alter ego van Christine Oele, die eerder al bijzondere muziek maakte met de band Nevada Drive. Waar Christine Oele in haar vorige band koos voor de vernieuwing en het experiment, heeft ze er als VanWyck voor gekozen om een volstrekt tijdloze singer-songwriter plaat te maken.

bestel

VanWyck

God Is In The Detour 

Met God Is In The Detour levert VanWyck een prachtig ingetogen album uit. Spaarzaam gearrangeerd met vaak niet meer dan gitaren of piano en vaak in één take opgenomen waardoor het gevoel ontstaat dat je in de studio aanwezig bent. VanWyck blinkt altijd uit in prachtige verhalende songs.

bestel

IK BEN JOUW MAN

Leonard Cohen in het Nederlands 

Op 18 september 2017 vond er in De Kleine Komedie in Amsterdam een uniek concert plaats: een eerbetoon van Nederlandse artiesten aan Leonard Cohen. Bij deze gelegenheid zong iedereen een nummer van Cohen, veelal in een eigen Nederlandse vertaling.

bestel

alle albums

Adjoa, Nana Down At The Root
Anne-Fay’s Reaspora Anne-Fay’s Reaspora
Blue Guitars While Away The Time 1990-1994
Bond, Paul Sunset Blues
Boogie Monster Overnight
Broeder Dieleman De Liefde Is De Eerste Wet
Brøg, Jonas Next Stop Good Vibes
Cairo, Celine Overflow
Cosmic Crooner The Perks Of Being A Hypocrite
De Dijk Nooit Meer Tarzan
De Toegift De Toegift
Drs. P Drs. P LP
Eilander, Jan Zingt Jopie ’t Hoofd
Emma Peel Ponderosa
Esch, Tamara van Tussen Lagen
Goldband Betaalbare Romantiek
Hamel, Wouter Boystown
Hamel, Wouter Little Torch
Hamming, Lucas Postponed
Hartman, Géonne He Went To The Sea
Hay, Barry & JB Meijers Fiesta de la Vida
Hering, Bernard Pioneer Avenue
Hogenhuis, Maarten & Jesse van Ruller Spirits High
Holt, Klaas Ten As I Lay
I Am Oak Odd Seeds
Irrational Library We…Are Doomed
Jagd Talking To Yourself To Others
JW Roy Kouwe Kermis
Kesteren, Remy van An Alternative Soundtrack to the Motion Picture Red Turtle
Klangstof The Noise You Make Is Silent
Klangstof Godspeed To The Freaks
Knol, Tim & Blue Grass Boogiemen Welcome To Creek Country
Knox, Will Little Holylands
Kohashi, Atzko Sketches Of Seasons
Lars and the Magic Mountain Everything Looks Good From Here
Leer, Berenice van From Silence
Leeuw, Rick de Zonder Omweg
Leeuw, Rick de Lieg Me De Waarheid
Litzberg In My Head
Litzberg Moving On
Love Da Capo
Lucky Fonz III Hemellichamen
Luka First Steps Of Letting go
Luwten Luwten
Lyma When Sun Turns Moon
M. Lucky Gentlewoman
Manen, Eva van Politiek & Liefde
Mell & Vintage Future Break The Silence
Monthrusun Let My Heart Not Become Blind
Mountaineer Lewis & Clark
My Blue Van My Blue Van
Nieuwland, Sandra van Human Alien
Olivier, Jeremy Where The Light Gets In
Paceshifters Brand New Plan
Penning, Iris Liever Vieze Voeten
Penning, Iris Dan Maar Genieten
Pink Oculus Before Wisdom
Poels, Jack Blauwe Vear
Poels, Jack II
Robbing Banks Superglue
Romeijn, Aafke M
Roy, JW A Room Full Of Strangers
Sars, Carmen Aangeraakt Door Liefde
Schra, Janne OK
Schra, Janne & De Vogels In De Regen
Ska-D-Lite Plays Dynomite
Someone Owls
Stender, Mick Let’s Rock ’n Roll Again
Sterlatone Nothing Can Stop The Past; Collected Songs 2010-2018
Straat, Sophie t Is Niet Mijn Schuld
Straat, Sophie Smartlap Is Niet Dood
Struijk, Stephanie Fijn Zo
Sungaze Light In All Of It
Tapes Party
Tenfold Reply To All
Tex, JP den The Starlight Adventure
Tolls Blijf Je Koel
Tröckener Kecks >TK
V.A. Leonard Cohen Tribute Ik Ben Jouw Man
Vaarzon Morel, Eric Flamenco De Hoy
VanWyck An Average Woman
VanWyck Molten Rock
VanWyck God Is In The Detour
Various The Kievers – Beatles in het Nederlands
Vault Perfect Truth
Veras Het Niets
Vices Looking For Faces
Vices Unknown Affairs
Vintage Dutch In My Own Voice
Wies Het Is Een Wies
Willems, Jeroen Zingt Jacques Brel
Woe, Jeroen Weg Was