AGENDA

ARNO BORNKAMP

ZONDAG 11 JUNI 17:00
Zondag 11 juni a.s. om 17.00 presenteert saxofonist Arno Bornkamp zijn nieuwe cd ‘Folies de Baryton’ in Concerto. Op deze cd staan werken van Györgi Kurtag, Peter Vigh, Giuseppe Ruggiero, Luca Francesconi, Jan Menu, Jacob ter Veldhuis, Marin Marais, Takashi Yoshimatsu, Ryo Noda, Branford Marsalis en Gregory Wanamaker. Klassiek saxofonist Arno Bornkamp is een unieke figuur in de wereld van de klassieke muziek in het algemeen en de saxofoon in het bijzonder. In zijn carrière, die nu zo’n 40 jaar omvat, heeft hij de muziekwereld versteld doen staan van zijn energieke en stijlvolle interpretaties, vol van lyriek en passie. Hij gelooft in de saxofoon als het instrument met die oneindige hoeveelheid kleurschakeringen, die de menselijke ziel reflecteren met zijn lichte en donkere kanten. Bornkamp is een geboren verteller op zijn instrument en geeft zijn interpretaties van alle muziek, die hij speelt, een persoonlijke invulling. De eerste cd zal worden uitgereikt aan Jacob ter Veldhuis, een van de componisten wiens werk Bornkamp heeft opgenomen.

LEO KOSTER BAND INSTORE

VRIJDAG 16 JUNI 17:00
Het nieuwste album van Leo Koster Band – Rickies till dawn is nu ook als vinyl-versie uitgebracht en zal op 16 juni worden gepresenteerd tijdens een optreden van de band in Concerto! Verschillende gasten zullen de vaste kern van de band die middag aanvullen.Het album dat in september 2022 verscheen werd zeer goed ontvangen door de pers en radio. Op het album staat de gitaar centraal en met name de 12-snarige Rickenbacker is prominent aanwezig. Ook wordt een tip of the hat gegeven aan diverse bands of muzikanten die van invloed waren op de muziek van Leo Koster, met name Buffalo Springfield ( in het nummer The Room), The Byrds (in Stumble and Fall en I love my Ricky), Steve Miller (in She’s the devil) en Dave Edmunds (in One-on-one teacher).

CARMEN SARS INSTORE

VRIJDAG 18 JUNI 17:00
Een crossover style waarin Jazzy Chanson en Pop elkaar op een unieke manier vinden. Singer songwriter Carmen Sars kiest op haar nieuwe vierde studioalbum ‘Aangeraakt Door Liefde’ voor het eerst voor Nederlandstalig. Haar rijke schat aan ervaringen in leven en liefde zijn de inspiratie waar haar songs op drijven. Haar teksten vaak melancholisch-blij, soms ook duister met een steeds aanwezige zweem van spiritualiteit . Een rijk palet aan Instrumenten, gedreven musici en vocalisten geven de songs kleur en diepgang. Deze bezetting van Nederlandse topmusici is optimaal tot hun recht gekomen in een fantastische akoestische studio in Amsterdam, waar het album opgenomen is. Op dit door haarzelf geproduceerde album staan de songs uit de gelijknamige muziektheater reeks die zij samen met Haar band en tekst- performer Stefan Stasse al een aantal jaren speelt.