RONNIE LEATHERMAN | 13TH FLOOR ELEVATORS | SIGNEERSESSIE

DONDERDAG 11 APRIL 16:00
13th Floor Elevators liefhebbers opgelet: De bassist van de band, Ronnie Leatherman, is donderdag vanaf 16:00 in Concerto! Sumner Erickson, de broer van Roky Erickson, is ook aanwezig! Speciaal voor deze gelegenheid komen er drie 13th Floor Elevators platen en een soloalbum van Ronnie die hij gaat signeren!

Aansluitend is er een boekpresentatie van Jan Vollaard (El Pea) met medewerking van Jens & Stijn van Concerto!

JAN VOLLAARD – EL PEA BOEKPRESENTATIE

DONDERDAG 11 APRIL 17:00
Vinylplaten zijn terug van nooit weggeweest. Terwijl de prijzen van heruitgaven van Pink Floyd en elpees van Taylor Swift de pan uit rijzen is er een goedkoop en duurzaam alternatief. Verzamelplaten als Tamla Motown Is Hot, Hot, Hot! en Fill Your Head With Rock staan voor een schijntje in de tweedehandsbakken en bevatten een schat aan onweerstaanbare muziek.

Op donderdag 11 april wordt het boek gepresenteerd met een muzikale gast (Henk Koorn van Hallo Venray) en DJ sets van Concerto’s Jens en Stijn!
 

DEVON REXI INSTORE

VRIJDAG 12 APRIL 17:00
Tussen begane paden en nog te verkennen werelden, tussen Farsi en fantasie, tussen traditionele instrumenten en alles wat geluid maakt, daar bevindt zich Devon Rexi. Op 12 april om 1700 komen Nushin Naini en Nic Mauskovic hun bulderende, betoverende muziek spelen bij ons in Concerto; het plaatje, uitgegeven door South of North kan je alvast op komen pikken.
 

PEARL JAM “DARK MATTER” LUISTERSESSIE

ZONDAG 14 APRIL 13:00
In 1991 begonnen ze met het album Ten, ruim dertig jaar later is het tijd voor alweer een twaalfde album. En nog altijd met de ouwe, trouwe line-up, de mannen die van Seattle een geweldige rockstad maakten. Gitarist McGready zei dat de plaat weer een stuk ruiger wordt, hetgeen de titel Dark Matter des te passender maakt. Het lichtkunstwerk van kunstenaar Alexandr Gnezdilov op de hoes is schitterend, evenals de verschillende gekleurde variaties van het vinyl! Om de keuze voor de verschillende kleuren wat te vergemakkelijken, mogen jullie de plaat enkele dagen voor release alvast komen beluisteren…
 

SJAKO! INSTORE

ZONDAG 14 APRIL 17:00
Sjako! kwam eind 2022 in de succesvolle trio-bezetting van de vroege jaren 90 bij elkaar om een club-tour voor te bereiden bij de release van de dubbelaar Sjako! The Best of ’88 to ’95. Om niet in de val van ‘je bent je eigen tribute band’ te trappen sloegen de heren onmiddelijk aan het componeren van nieuw materiaal. Tijdens de tour bleek dat het in grote getalen aanwezige publiek als echte Sjakoianen het nieuwe materiaal met groot enthousiasme verwelkomden. Als je de band kent verwacht je ook niet anders. Nu is er van de nieuwe songs een volwaardig nieuw Sjako! album getiteld Megaliths verschenen. En geheel volgens de Sjako!-traditie staat er, behalve 9 nieuwe ‘stukken’, ook een Frank Zappa – cover op; I’m The Slime. 
 

RECORD STORE DAY

ZATERDAG 20 APRIL
Wederom honderden exclusieve RSD releases, live optredens op ons podium en heerlijke snacks en drankjes bij Concerto Koffie. Kom je ook?

De hele winkel is vanaf 8:30 open!

Onze line-up:

11:00 Leah Rye 
12:00 Brass Rave Unit
13:00 Typhoon
14:00 Meis
15:00 Van Dik Hout
16:00 Hiqpy
17:00 M. Lucky
18:00 WIES
 

BETH GIBBONS LISTENING PARTY

DONDERDAG 16 MEI 17:00
Concerto favoriet Beth Gibbons (Portishead) komt met een nieuw soloalbum en een dag voor de release is er bij ons een “Lives Outgrown” listening party (als enige in NL!). Naast dat je het album al kan horen en kopen krijg je een Beth Gibbons goodie bag met daarin poster plus lyric book. “Lives Outgrown” komt uit in diverse versies maar wij krijgen een speciale deluxe editie met Deluxe Tip-On Gatefold Sleeve en Bonus Art Print. Die kan je al pre-orderen via platomania.nl/beth-gibbons
 
Donderdag 16 mei 17:00. Wil je erbij zijn? Toegang is gratis maar wel even aanmelden via deze link