AGENDA

VIC VAN DE REIJT – PRESENTATIE VOILA VINYL

DONDERDAG 16 MAART 17:00
De geschiedenis van het Franse chanson van 1945 tot 2020 wordt verteld aan de hand van dertig prachtige liedjes die op deze dubbel LP zijn verzameld. Van Charles Trenet naar Charles Aznavour tot aan Stromae en Barbara Pravi. Samensteller is Vic van de Reijt, bekend van de cd-compilatie Les meilleurs 69, waarvan meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht. De 2LP Voila is geperst op blauw en roodkleurig vinyl.

Tijdens de presentatie in Concerto zal Vic van de Reijt wat over deze compilatie vertellen en het eerste exemplaar overhandigen aan Bobbi / Margriet Planting. Samen met Fleur is zij een van de Nederlandse artiesten op Voilà. Daarna gaat Vic plaatjes draaien!

THE COVIDS INSTORE

VRIJDAG 17 MAART 17:00
Dit voorjaar staan er tours gepland door de Verenigde Staten, Mexico en Europa en worden aankomende zomer ook festivals zoals Over De Top Festival en Mañana Mañana Festival aangedaan. Kortom: The Covids gaan hard! In 2022 kwam hun eerste single uit en nu is er dan ook het debuutalbum ‘Bust To Bits‘: 11 energieke, rauwe, doch melodieuze knallers van tracks die zijn geïnspireerd door bands zoals The Buzzcocks, The Damned en The Wipers. Het album wordt op vinyl uitgebracht via Wap Shoo Wap Records. Deze jonge garagepunkrockers komen naar Concerto voor een instore. Mis het niet!

IRIS PENNING INSTORE

ZONDAG 19 MAART 17:00
Ze is rond de dertig jaar en ze heeft al 3 albums op haar naam staan die allemaal indruk hebben gemaakt. Ze heeft in de finale gestaan van de Grote Prijs Nederland, ze won de Vlaamse Nekka Muziekprijs én de cultuurprijs van haar stad Eindhoven waar ze ook nog eens stadsdichter is. Met deze indrukwekkende CV bestormt Iris Penning opnieuw de markt met een prachtig album dat linkt als een klok en boeit van begin tot eind. Huub Reijnders, bekend van zijn werk met onder andere Bløf en Guus Meeuwis, heeft de plaat geproduceerd en gestroomlijnd tot een hecht collectief van levenswijsheden. Het is fascinerend om te horen hoe ze afwisselend zwaardere en lichtere thema’s schijnbaar moeiteloos bezingt. En niet voor niets gaat de uitgave gepaard met een bundel van de liedteksten die allemaal ruimschoots voldoen aan de eisen die de poëzie stelt. Een soort Bob Dylan van eigen bodem zeg maar. De song Misschien Ook Wel steekt er wat mij betreft bovenuit, maar ik had ook probleemloos een ander liedje van Dan Maar Genieten kunnen noemen.

BADTIME RELEASE SHOW

DONDERDAG 23 MAART 17:00
badtime speelde al op de Concerto X Penguin showcase afgelopen Eurosonic en we waren zo enthousiast dat we ze meteen hebben uitgenodigd in de winkel. Oorspronkelijk opgericht in 2020 als samenwerkingsproject van Kevin Schuit en Ioana Ciora op het gebied van beeldende kunst, maar al gauw kreeg badtime een multidisciplinair karakter. De muziek is de soundtrack van de kunst die ze maken: sinister en somber, maar toch energiek en dansbaar. Elektronische drumbeats, pulserende baslijnen, hypnotiserende synths en stuwende punk.
23 maart vieren we de release van cassette vol. 2 & 3 via Geertruida.
Benieuwd? Luister hier alvast 

LIFELESS PAST INSTORE

VRIJDAG 24 MAART 17:00
Lifeless Past is een post-punk/darkwave duo uit Nederland met een diepe affiniteit voor donkere punk, goth en new wave muziek uit de jaren 80. In 2019 brachten ze hun debut album op de Poolse label Batcave Productions. Hun laatste release is een compilatie album met material van hun eerste 3 EP’S. Lifeless Past bestaat uit Satori op gitaar en vocalen samen met Brandon op percussie en vocalen. 
 
 

JOOST PATOCKA – PRESENTATIE OUWE KAAS MAGAZINE

ZONDAG 26 MAART 17:00
Drummer Joost Patocka (Benjamin Herman Trio, Krupa & The Genes) presenteert het tweede nummer van zijn ‘Trommeltijdschrift voor lezers’, Ouwe Kaas.
In dit nummer legt Mike Boddé uit waarom het zonder drummers het maar een saaie boel is, kom je erachter waarom Hajo de Boer de Fiat Panda van vóór 2003 de ideale auto voor drummers vindt, discussiëren Wilfried de Jong en Michel van Egmond over drummers met een toupet en verklapt drummer Niek de Bruijn wat zijn favoriete drumschoen is. Plus nog veel meer. Verder wordt er 26 maart gedrumd, verteld en gelezen.

PIZZA KNIFE INSTORE

VRIJDAG 31 MAART 17:00

Ze waren al te zien op de Concerto X Penguin showcase tijdens Eurosonic afgelopen januari, maar nu komt Pizza Knife naar Concerto om de boel ’s flink af te breken (oh boy). Smerige nihilistische garagepunk uit Utrecht beïnvloed door het bestaan en de wreedheid van de wereld. Shows spelen ze in heel Europa voor skate/surfmerk Volcom. De band staat bekend om hun sterke en energieke liveshows. Gegarandeerd moshen! “Take a peak in the mirror and enter their dungeon.” Check zeker hun album ‘Magnetic People‘ even!

COSMIC CROONER INSTORE

ZONDAG 2 APRIL 17:00

De Amsterdamse zanger Cosmic Crooner (alter ego van Joep Meyer uit Den Haag) brengt zijn debuutalbum uit. Het is een wonderlijk geheel, geheel in stijl van zijn eigen “doowop pop”. Hij zegt beïnvloed te zijn door Beatles, Beach Boys, Serge Gainsbourg, Weyes Blood en David Bowie en het is te horen. Debuutplaat ‘The Perks of Being a Hypocrite‘ verschijnt 17 maart via LAB Music en is een ode aan vintage psychedelica, met invloeden van klassieke doowop, legendes als Frank Sinatra en Lou Reed plus iconische Europese filmmuziek uit de jaren 60 en 70, vooral die van de Franse regisseur Jean-Luc Godard. Dat Meyer een filmfanaat is, zie je terug aan zijn prachtige videoclips.

PRINS S. EN DE GEIT INSTORE

DONDERDAG 6 APRIL 17:00
Van gesprekken over geiten tot uitverkochte festivalweides: Prins S. en zijn twee geiten hebben het geflikt. Hun aanstekelijke poppy elektropunk en gortdroge teksten over kinderboerderijen – als een metafoor voor de modderboel die het (uitgaans)leven is – is een hit formule die door het land (gr)aast. Met een debuutalbum op komst, geeft Prins S. en de Geit een instore optreden in Concerto, om erna het album ‘Rood Staan Hard Gaan’ te signeren. Toegang is gratis maar wel even aanmelden via deze link 

Het album ‘Rood Staan Hard Gaan‘ komt uit als als Concerto exclusive op rood vinyl (genummerde editie van 300 stuks)

HOOFS INSTORE

VRIJDAG APRIL 17:00
Muziek die dwars door je trommelvliezen trapt. De bandnaam HOOFS kan niet toepasselijker zijn. Snijdende gitaren, gruizige baslijnen, zang die je bij de strot grijpt en stompende drums die nog even benadrukken waar die naam vandaan komt. Deze band uit de Randstad (met leden uit Amsterdam tot Delft) maakte hun aankomende EP in Studio Katzwijm met de hulp van producer/engineer Daan Duurland (o.a. Tramhaus) en Nadya van Osnabrugge (Tramhaus/Vulva). Dan weet je wel in welke hoek je het moet zoeken. Voor liefhebbers van DITZ, METZ, LIFE, IDLES, TV PRIEST.

FIONA JANE POP INSTORE

DONDERDAG 13 APRIL 17:00
De bedrieglijke liedjes van de Nederlands/Britse Fiona Jane zijn fris en gruizig, zoet en vilein. Haar songs zijn zeer divers, authentiek, karakteristiek en direct herkenbaar. De muziek van Fiona Jane Pop varieert van ingetogen indiepop, melodieuze bluesy-garagepop, tot overdonderd drone-punky-noise-geweld, met Fiona Jane’s kenmerkende zoete stemgeluid als continue baken. Fiona Jane begon thuis op de bank met haar gitaar nummers te schrijven, maar de songs vroegen om meer dan alleen een singer-songwriter met gitaar, en met de komst van drie ervaren bandleden uit de Groningse en Amsterdamse underground scene groeiden de nummers uit tot veelzijdige Fiona Jane Pop songs. Het debuutalbum ‘Fiona Jane Pop’ wordt in april 2023 op vinyl uitgebracht door Milkcow Records.