CHANTAL ACDA INSTORE (=AFGELAST)

VRIJDAG 17 MEI 17:00
Met haar nieuwe album ‘Silently Held’ onthult Chantal Acda haar diepste gedachten en gevoelens. Haar kenmerkende stem, die doordringt tot in de ziel, neemt de luisteraar mee op een reis van zelfacceptatie en groei. Chantal Acda schept met haar muziek de schoonheid waarin imperfecties niet alleen worden erkend maar ook gevierd; gebreken en gevoelens die we met volle authenticiteit mogen omarmen in een wereld vol succesverhalen en snelle oplossingen. In al deze onzekerheden ligt een schat aan creativiteit, kennis en vriendschap verscholen. Het album ‘Silently Held’ komt tot leven dankzij het unieke samenspel van vermaarde musici die een diepe connectie en begrip onderling voelen.
“ Silently Held”… “Stil gehouden”… – Ik heb altijd mijn donkerdere kant verborgen gehouden. Mijn twijfels, mijn kwetsbaarheid. Met dit album ben ik langzaam begonnen om deze kant van mezelf te accepteren. – Chantal Acda

J. BERNARDT INSTORE

MAANDAG 20 MEI 14:00
J. Bernardt, oftewel het soloproject van Balthazar’s Jinte Deprez, komt met een tweede album en een wel heel bijzonder concept: “De hoofdpersoon is een John Lennon-wannabe die Twin Peaks wil spelen. Op de achtergrond zwaait Tarantino met een plaat van Tsjaikovski naar de filmcomponist en roept: ‘Maak het venijnig romantisch!’, ik weet niet of het zo is geworden…’. Klinkklare taal – of eigenlijk niet. Maar dat het filmisch, verhalend en muzikaal super gelaagd wordt, weten we zeker. Op tweede pinksterdag komt J. Bernardt naar Concerto om de nieuwe plaat (Contigo) te presenteren.

Pre-order HIER

WALLOWS LISTENING EVENT

DONDERDAG 23 MEI 17:00 
Wallows fans opgelet! Het nieuwe album “Model” kan je bij ons een dag voor de officiële al luisteren en aanschaffen. Er zijn goodies en je maakt kans op een aantal mooie prijzen! Concerto is de enige in Europa die (tot dusver) een event rond de release organiseert!
Meer info vind je op onze Instagram pagina 

LENNY KRAVITZ LUISTERSESSIE

DONDERDAG 23 MEI 18:00
Van het nieuwe Lenny Kravitz album “Blue Electric Light” krijgen we niet alleen vinyl en CD’s met een hand gesigneerde kaart erbij maar de dag voor release is er ook een luistersessie! Op donderdag 23 mei vanaf 18:00 is het album te koop en kan je het de plaat in ons cafe gedeelte komen luisteren met een drankje erbij. Aanwezigen krijgen speciale Lenny Kravitz TOTE BAG en een poster erbij cadeau. Zolang de voorraad strekt, op=op.

PETER DE WIT PRESENTATIE

VRIJDAG 24 MEI 17:00
Doodleuk” wordt gelanceerd op het podium van Concerto. Presentatie is in handen van Adriaan van Dis en Peter de Wit gaat uiteraard signeren! De een zijn dood de ander zijn brood. Deze bekende uitdrukking gaat zeker voor mij op. Al meer dan 25 jaar maak ik cartoons voor Relevant, het tijdschrift van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Euthanasie. En mijn stripfiguur Sigmund uit de Volkskrant is zo begaan met zijn patiënten dat hij ze met enige regelmaat uit hun lijden verlost. We praten liever niet over de dood. Het is niet populair onder de mensen. Hoewel ieder van ons weet dat dit aardse leven eindig is, blijven velen van ons tot het allerlaatste moment koppig in de ontkenningsfase hangen. Door fanatiek te sporten en vitamine preparaten te slikken, door cosmetische chirurgie en nieuwe heupen en knieën te laten plaatsen, zijn we vastbesloten het onvermijdelijke te vermijden….

PETER VAN DONGEN PRESENTATIE

VRIJDAG 24 MEI 17:00
Niemand minder dan Adriaan van Dis komt Voldongen 40 Jaar Werk presenteren in Concerto. Je bent van harte welkom om langs  te komen. Voldongen – 40 Jaar Werk is de visuele biografie van een van Nederlands grootste stripvertellers. Peter van Dongen (1966) is de auteur van Muizentheater, Rampokan, en – naar de roman van Adriaan van Dis – Familieziek. Als tekenaar van de legendarische serie Blake & Mortimer stond een nieuw album van Van Dongen wekenlang op dev eerste plaats van de Franse bestsellerlijsten. Ondertussen is hij als grafische verteller de voorganger in de Nederlandse reflectie van de bloederige koloniale scheiding van Nederlands-Indië. Voldongen – 40 Jaar Werk is meer dan een rijk visueel overzicht. Het vervlecht een chronologisch overzicht met een thematische benadering. Zo zien we hoe zijn meer sociaal-realistische en echt Amsterdamse debuut verbonden is met zijn pioniersblik op Hindia Blanda (‘Nederlands-Indië’) en zelfs het meer commerciële Blake & Mortimer. Het is een hoogstnoodzakelijk boek over een Amsterdamse jongen uit de rivierenbuurt (van Chinese-, Duitse- en Ternataanse afkomst), die door en in zijn werk een man van meerdere werelden wordt en een van de grote beeldvertellers van zijn generatie.

BLUES OP BEZOEK BOEKPRESENTATIE

DINSDAG 28 MEI 16:00
Concerto, uitgeverij In de Knipscheer en Wim Verbei nodigen u van harte uit aanwezig te zijn op dinsdag 28 mei 2024 bij de feestelijke boekpresentatie van ‘Blues op Bezoek! De ontvangst van de Afro-Amerikaanse blues in Nederland’ door Wim Verbei. Hans Renders, hoogleraar Geschiedenis en Theorie van de Biografie, auteur van o.a. enkele biografieën (Jan Hanlo, Jan Campert), en jazzliefhebber, introduceert het boek. Uitgeverijredacteur Peter de Rijk gaat met Wim Verbei in gesprek over ‘Blues op Bezoek’. Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan Han van Dam, pianist van Nederlands oudste bluesband Barrelhouse. Wim Verbei signeert desgewenst voor belangstellenden ‘Blues op Bezoek’. Komt allen! Attendeer uw bluesvrienden op deze presentatie. De toegang is gratis. Meer info
.

FUIS INSTORE

VRIJDAG 31 MEI 17:00
Fuis maakt eigenzinnige indie popnummers, met gevoel voor klank en ruimte voor elektronica. Ook wel ‘cinema pop’ genoemd. Geïnspireerd door acts als Bon Iver, Darkside, LUWTEN en Patrick Watson, verenigt Fuis synthetische klanken met akoestische instrumentatie, ‘field recordings’ en ‘samples’. Het resultaat is een harmonieus samenspel van geluiden en texturen die samen een geheel eigen sonische wereld vormen – een wereld waarin je zou kunnen dwalen als de zang je niet aan de hand zou leiden. Intimiteit heeft nog nooit zo gelaagd geklonken. De nummers vertellen eerlijke verhalen vanuit een persoonlijke belevingswereld over rouw, onzekerheden en het zoeken naar een nieuwe start. Verhalen die als een arm om je heen slaan en zeggen “Kijk, ik begrijp er ook niks van, maar het komt wel goed.” Met een moedige verkenning van geluid en emotie slaagt fuis erin om muziek te creëren die niet alleen gehoord, maar ook gevoeld wordt. Fuis laat zien dat muziek meer kan zijn dan alleen klanken – het kan een reis naar de ziel zijn, een reis waarin we ons allemaal kunnen verliezen en uiteindelijk weer vinden.
.