Macrì (MaYaN) instore - vrijdag 27 januari 16:00

Laura Macrì komt, samen met haar broer pianist Roberto Macrì, naar Concerto voor een optreden en om het nieuwe album Macrì – ‘What We Believe‘ te presenteren! De uit Sicilië afkomstige sopraan heeft samengewerkt met EPICA en is de leadzangeres van de sympfonische metalband MaYaN. Net als op haar eerste solo-album Terra, wordt klassieke muziek gemixt met modernere muziekgenres!
Toegang voor het optreden is gratis. Laura Macri Youtube channel

Lavinia Meijer instore - zaterdag 29 januari 17:00

Harpiste Lavinia Meijer komt naar Concerto voor een kort optreden en om haar albums te signeren! In april 2022 verscheen Are You Still Somewhere? op CD en een paar weken geleden is dit nieuwe album ook op vinyl uitgekomen. Passagio (Einaudi by Lavinia) uit 2013 is bijna platina. Van beide albums zal Lavinia twee stukken spelen! Zaterdag 28 januari, aanvang 17:00. Toegang is gratis

De Toegift instore - zondag 29 januari 15:00

Poëzie en muziek gedijen goed in de Zeeuwse klei, evenals Eigenzinnigheid, Dan gaat het niet zozeer over het grote Bløf, maar over ‘kleine’ en fijne acts als Broeder Dieleman en sinds een tijdje ook De Toegift. Die Toegift heeft haar twee EP’s aangevuld met een paar extra nummers en zie: daar is het eerste volledige album, gewoon getiteld De Toegift. Beluister de cd of het fraaie lichtblauwe vinyl vooral met een koptelefoon en laat je betoveren door de onorthodoxe lyriek van De Toegift. Een pareltje van de Zeeuwse kust!

Josephine Odhil instore - donderdag 2 februari 17:00

De Amsterdamse Josephine Odhil, voorheen zangeres van The Mysterons, is een maker in de pure zin van het woord. Werkzaam in de muziek en de beeldende kunst, put Josephine inspiratie uit elke bron waar haar aandacht op valt; van literatuur- en filmonderzoek tot het observeren van de natuur. Als conceptueel denker houdt ze zich bezig met verhalen, en hoe die het beste te vertellen – een aanpak die doorsijpelt in haar songteksten. Magisch realisme is een term die opkomt bij het beschrijven van Josephine’s muziek, uitgebalanceerd met vleugen surrealisme, esoterie en futurisme – misschien wel het meest treffend bestempeld als ‘Surrealist Dream Pop’. Geïnspireerd door onder meer Broadcast, Melody’s Echo Chamber en Vanishing Twin – maar ook door lyrische verhalenvertellers als Kate Bush en conceptuele albums als Plantasia, is in Josephine’s creatieve wereld een intellectuele en artistieke diepgang te vinden die zeldzaam is binnen de popmuziek. Donderdag 2 februari komt Josephine haar net verschenen soloalbum ‘Volatile‘ presenteren in Concerto!