CAVOLO NERO INSTORE

VRIJDAG 23 FEBRUARI 17:00
CAVOLO NERO is ontstaan uit liefde voor funk, disco en andere op groove georiënteerde muziek. Sinds de release van hun debuut-EP in 2022 hebben ze behoorlijk wat getoerd door Nederland, waarbij ze hebben opgetreden op festivals zoals Noorderslag, Down The Rabbit Hole en Into The Great Wide Open. Nu keren ze terug met hun nieuwe EP ‘Nightshade’, die je meeneemt op een reis door verschillende scenes. Van een ruige woestijn, een mangrovebos, tot een rustige oase. Nightshade heeft iets donkerdere thema’s en ruwere grooves, in contrast met de lichtere deuntjes van de eerste EP. Beide EP’s samen vormen een mooi verhaal en zijn op vinyl geperst om het eerste hoofdstuk van Cavolo Nero af te sluiten. Deze EP bevat hun nieuwste singles: ‘Voulez Vous’ en ‘Nomad’
 

MULA B SIGNEERSESSIE

ZONDAG 25 FEBRUARI 16:00
Mula Mous breekt met alles. Genregrenzen, de plebs van de Nederlandse hiphop en zelfs delen van zijn eigen verleden. Dat hij over lijken kan gaan, laten zijn goudeerlijke maar steenharde teksten over het drugscircuit en het straatleven al jaren horen. Datzelfde straatleven verheft hij nu tot kunst op Narcopop – zonder deze te verheerlijken. Mula B is geen Tony Montana, maar eerder Tony Soprano. Niets nieuws onder de zon natuurlijk, maar daarom is het fijn dat hij voor zijn nieuwe plaat de handen ineensloeg met de producers achter Goldband. Het album klinkt daardoor on-hiphopperig vol of, zo u wilt, muzikaler. En wat blijkt: Mula B’s realistische, gortdroge raps, soms tot het ridicule af, werken nog beter in poppy vorm! Hij komt zijn kunststukje op 25 feb signeren!
 

SUBTERRANEAN STREET SOCIETY INSTORE

VRIJDAG 8 MAART 17:00
BLEEP van Subterranean Street Society is ontstaan uit een post-covid-drang om weer live op te treden. Waar eerdere albums van de band tijdens een uitgebreid proces tot stand kwamen, werd dit album in één jaar geschreven en opgenomen. De nummers werden dit keer met de hele band geschreven om de energie van het samenspel centraal te stellen. Daarnaast zijn de teksten van het album voor het eerst minder persoonlijk, daar zegt zanger Louis Puggaard-Müller het volgende over: “Hoewel de songs meerdere thema’s aanraken die mij de afgelopen jaren bezig hebben gehouden. Staat in alle teksten een persoon centraal dat bevrijd wilt worden. Bevrijd van vooroordelen, polarisatie, smartphones en misschien zelfs de maatschappij als geheel. Voor mij is een van de overkoepelende vragen van dit album: ‘Wie bepaalt wat het dominante narratief is in onze maatschappij?’ Of zoals ik in de titelsong BLEEP zeg ‘Society is the Real Cult’.”
 

THE MOCKS INSTORE

ZONDAG 10 MAART 16:00
De heren van The Mocks komen rechtstreeks uit de jaren 60. De een met een minutieus getoupeerde bloempot. De ander de haartjes even strak in de lak als hun maatpakken. Met hun energieke en zweterige optredens hebben ze de Europese sixties scene binnen no time veroverd. Je herkent stukjes fuzzy garage beat van eigen bodem – denk aan Q65 en The Motions. Maar net zo vaak klinken rock’n’roll en surfrock door in het gitaar-bas-drum trio. Na de afgelopen jaren een aantal 7inch vinylsingles te hebben uitgebracht verschijnt er op 2 maart ook een album met de titel “Do You Want Me Too?“.
 

DI-RECT SIGNEERSESSIE

ZONDAG 17 MAART 13:00
Op “SPHINX” laat DI-RECT zich van haar meest veelzijdige kant zien, met als rode draad de oprechte en bevlogen energie die in de muziek weerklinkt. Inhoudelijk put de band inspiratie uit het alledaagse en zijn ze meer persoonlijk dan ooit tevoren. Zowel heel dichtbij zoals in “How My Heart was Won”, wat een ode is aan de liefde van Marcel’s leven, als in een grotere context, zoals in titeltrack “SPHINX”, wat kan worden gezien als een pleidooi voor meer compassie in tijden waar men steeds vaker tegenover elkaar staat, in plaats van schouder aan schouder. Op 17 maart signeert DI-RECT het nieuwe album in Concerto!
 

TOVERBERG INSTORE

ZONDAG 24 MAART 16:00
Toverberg is het pseudoniem van de Amsterdamse indiefolk singer-songwriter Lars Kroon. Hij gebruikt traditionele folk- en country-invloeden als een raamwerk voor zijn liedjes over de vreugde en tekortkomingen van de innerlijke aard van de mens. Dit voorjaar verschijnt zijn nieuwe album ‘De Rusteloze Materie‘, dat hij opnam met Henk Koorn, bekend van zijn werk met Hallo Venray.