AGENDA

MARATHON INSTORE

DONDERDAG 1 JUNI 17:00
Marathon’s explosieve mix van shoegaze en postpunk leverde de band in korte tijd al een mooie staat van dienst op met o.a. optredens in Paradiso en op Welcome to the Village en Grauzone. Zowel KINK als 3voor12 benoemden Marathon tot een van hun talenten voor 2023. Na een bomvolle Popronde en een top-10 notering van 3voor12 voor hun optreden op Noorderslag, maakt Marathon zich nu klaar voor de festivalzomer en de release van hun debuut-EP op 26 mei 2023.

SOR SIGNEERSESSIE

VRIJDAG 2 JUNI 13:00
Sor is de Amsterdammer Rosario Mussendijk en hij opereert als rapper en producer én is lid van het hiphop-collectief Black Acid. In 2018 sloeg het noodlot toe want Sor kreeg te maken met ernstig gehoorverlies. Hij besloot niet bij de pakken neer te gaan zitten, hij werkte vervolgens met synthesizers en heeft een speciaal gehoorapparaat gekregen. In het seizoen 2021/2022 deed Sor mee met het programma Maestro en won deze editie. De klassieke muziek liet zijn invloeden na op het volgende muzikale project waar Sor aan ging werken. Bae Doven is dan ook een trilogie geworden waar hiphop en klassieke muziek bij elkaar komen. Een bijzondere vernieuwende aanpak dat hem twee Edisons opleverde. Alle drie delen zijn nu op vinyl uitgebracht in de originele volgorde en voorzien van nieuw artwork gemaakt door de Italiaanse schilder/beeldhouwer Nicola Samori.

RIK HOOGENDOORN

VRIJDAG 2 JUNI 17:00
Het verschijnen van Donkerblauw Hotel is voor Rik Hoogendoorn een jongensdroom die uitkomt. In tegenstelling tot zijn eerdere albums die op cd verschenen komt zijn nieuwe werk uit als langspeelplaat op vinyl. Toen hij vijftig jaar geleden voor zijn vijftiende verjaardag een gitaar kreeg en zelf liedjes begon te schrijven droomde hij al van een eigen lp. Maar op het moment dat zijn eerste album uitkwam, zo’n vijftien jaar later, werden er bijna geen platen meer gemaakt. Nu, ruim dertig jaar later, is juist de cd weer zo goed als verdwenen en is alles digitaal geworden. Daarom is Donkerblauw Hotel gewoon via de streamingsdiensten verkrijgbaar maar komt het vanwege de herontdekking van het platen draaien ook uit op vinyl.

ARNO BORNKAMP

ZONDAG 11 JUNI 17:00
Zondag 11 juni a.s. om 17.00 presenteert saxofonist Arno Bornkamp zijn nieuwe cd ‘Folies de Baryton’ in Concerto. Op deze cd staan werken van Györgi Kurtag, Peter Vigh, Giuseppe Ruggiero, Luca Francesconi, Jan Menu, Jacob ter Veldhuis, Marin Marais, Takashi Yoshimatsu, Ryo Noda, Branford Marsalis en Gregory Wanamaker. Klassiek saxofonist Arno Bornkamp is een unieke figuur in de wereld van de klassieke muziek in het algemeen en de saxofoon in het bijzonder. In zijn carrière, die nu zo’n 40 jaar omvat, heeft hij de muziekwereld versteld doen staan van zijn energieke en stijlvolle interpretaties, vol van lyriek en passie. Hij gelooft in de saxofoon als het instrument met die oneindige hoeveelheid kleurschakeringen, die de menselijke ziel reflecteren met zijn lichte en donkere kanten. Bornkamp is een geboren verteller op zijn instrument en geeft zijn interpretaties van alle muziek, die hij speelt, een persoonlijke invulling. De eerste cd zal worden uitgereikt aan Jacob ter Veldhuis, een van de componisten wiens werk Bornkamp heeft opgenomen.

LEO KOSTER BAND INSTORE

VRIJDAG 16 JUNI 17:00
Het nieuwste album van Leo Koster Band – Rickies till dawn is nu ook als vinyl-versie uitgebracht en zal op 16 juni worden gepresenteerd tijdens een optreden van de band in Concerto! Verschillende gasten zullen de vaste kern van de band die middag aanvullen.Het album dat in september 2022 verscheen werd zeer goed ontvangen door de pers en radio. Op het album staat de gitaar centraal en met name de 12-snarige Rickenbacker is prominent aanwezig. Ook wordt een tip of the hat gegeven aan diverse bands of muzikanten die van invloed waren op de muziek van Leo Koster, met name Buffalo Springfield ( in het nummer The Room), The Byrds (in Stumble and Fall en I love my Ricky), Steve Miller (in She’s the devil) en Dave Edmunds (in One-on-one teacher).