de eindeloze wereld
actueler dan ooit!

Label: CONCERTO BOOKS
Oorspronkelijke titel: Le monde sans fin
Releasedatum: 19-05-2022
EAN: 9789493109520
Prijs: € 34,99

Een intelligent, scherpzinnig en tegelijkertijd komisch boek over onze ecologische voetafdruk. Niet verstoken van humor, legt De Eindeloze Wereld uit welke soms radicale veranderingen onze planeet momenteel doormaakt en wat de gevolgen ervan zijn op ons leven.

In de vorm van een dialoog tussen stripauteur Christophe Blain en ingenieur Jean-Marc Jancovici, wordt onze levenswijze en de invloed ervan op het klimaat helder en duidelijk gemaakt. Blain plaatst zichzelf in de rol van naïeveling, die (in het begin) de ernst van de situatie, de ecologische en economische impact ervan niet begrijpt. Door de juiste vragen te stellen aan Jancovici wordt hem steeds meer duidelijk dat de wereld misschien niet eindeloos is.

De begrijpelijke tekeningen van Blain maakt deze strip toegankelijk voor iedereen. Wat is er mooier dan tekenen om complexe onderwerpen eenvoudig uit te leggen? Zoals de evolutie van het gebruik van steenkool in de afgelopen eeuw, dat van kernenergie of olie en de ecologische en maatschappelijke impact ervan. Na elke pagina van deze strip kom je meer te weten over het klimaat, het gebruik van energie, niet-verkoolde energieën, de impact van voedsel en landbouw op mens en milieu, de effecten van overconsumptie. Wat zijn de consequenties en wat kunnen we en/of willen veranderen op het economische, ecologische en maatschappelijke vlak? Willen we en kunnen we nog wel doorgaan met de drang naar groei ten koste van alles?

“Is dit het einde van de wereld”, vraagt Blain zich aan het einde van het boek af. “Als het meezit duurt het nog even” weet Jancovici optimistisch te antwoorden. Maar dat er iets moet veranderen, is duidelijk na het lezen van dit boek.

Het nodigt uit tot reflectie over soms verdeeldheid zaaiende onderwerpen, in het bijzonder die van de energietransitie.De Eindeloze Wereld is een must-read, zeker voor politici en de top van het bedrijfsleven die hun kop in het zand steken, en past perfect als lesboek in het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs.

direct kopen bekijk filmpje

 

Distributie:

New Book Collective – verkoop@newbookcollective.com
Het Centraal Boekhuis – info@cb.nl
Concerto – dick@concerto.nl
Pinceel – info@pinceel.be (voor NL en België)

Concertobooks
Utrechtsestraat 52-60
1017 VP Amsterdam

Hansje Joustra: hansje@concertobooks.nl | 06-41205252
Dick van Dijk: dick@concerto.nl | 06-53314016

Recensies

Het is een bijzonder leerrijk verhaal, als het ware een naslagwerk, dat een aantal begrippen uitlegt en inzicht geeft hoe het allemaal zover is kunnen komen. Door de aangename illustraties word je makkelijk meegezogen in de hele geschiedenis en word je echt bewust gemaakt dat we deze rampzalige evolutie absoluut moeten verhelpen. Bijna een verplicht werk als sensibilisering van iedereen.

Voor iedereen die meer wil weten over energie, het klimaat en welke opties we nog hebben: lees dit boek!

Verplichte leerstof

Al die artikelen die je (misschien niet) hebt gelezen en reportages die je (misschien niet) hebt gezien die steeds over facetten van het milieuprobleem gingen, worden in dit boek op een overzichtelijke, begrijpelijke wijze met elkaar verbonden. Alleen al daarom is dit boek een warme aanrader.