20 jaar Brainpower

Brainpower

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat een jonge hond uit Amsterdam de Nederlandse hitlijsten bestormde. En niet met gitaarpop of Nederlandse liederen, maar met keiharde beats en rhymes. Zijn naam is Brainpower en die naam zou nooit meer verdwijnen van de Nederlandse hiphopscene. Zelfs in het walhalla van de hiphop aan de andere kant van de oceaan vond hij gehoor en werkte hij samen met legendes als Nas, PMD en MC Eiht. Nu is het tijd om chronologisch terug te blikken op zijn oeuvre met het compilatiealbum BARS. Brainpower was langs samen met DJ TLM (zijn vaste dj) en ging op de foto voor die mooie etalage.

‘Concerto is een begrip waar ik mee opgroeide. Mijn ouders kochten hier al platen in de jaren ‘60, dus dat ik nu met m’n ‘Best Of’ vinyl album de etalage mocht ‘hangen’, is persoonlijk extra bijzonder voor mij. Ik heb erg goed contact met de mensen van winkel en dat koester ik’