Interviewtje met Mehdi van The Covids

Vrijdag 9 maart verscheen debuutalbum ‘Bust To Bits’ van the Covids uitgebracht door het Amsterdamse “rock & roll label” Wap Shoo Wap Records. 11 energieke, rauwe, doch melodieuze knallers van tracks die zijn geïnspireerd door bands zoals The Buzzcocks, The Damned en The Wipers. Zanger Mehdi kwam nog even een extra stapel platen brengen en dat was een mooie gelegenheid om hem nog een paar vragen te stellen. Vrijdag 17 maart a.s. staan The Covids voor een instore in Concerto. Aanvang 17:00uur. 

Hoe ben je de muziek gaan maken die je nu maakt?
Ik werkte vroeger in Pacific Parc samen met onze gitarist (Paul) en bassist (Max), Sid (drummer) zat aan de andere kant van de bar. Door die plek ben ik gaan luisteren naar de muziek die ik nu luister en iedereen daar zei altijd dat ik in een band moest zingen omdat ik op de dansvloer altijd als een mongool rond aan het vliegen was. Er was nooit tijd om echt te beginnen, totdat covid aan kwam vliegen. Onze redding in nood. De rest van de bandleden hadden wel eens in bands gezeten, en we verveelde ons allemaal tijdens deze toffe pandemie, dus zijn we maar begonnen met dit bandje.

Wat is het beste concert van afgelopen jaar?
Achterlicht in Slachthuis, zij speelden afgelopen zaterdag 11 maart in het voorprogramma voor ons album release in Paradiso. 

Favoriete café in Amsterdam?:
Café40

En tot slot, wat zijn je alltime punk classics?
1. The Damned – Machine Gun Etiquette
2. The Saints – Eternally Yours
3. Dead Boys – Young, Loud and Snotty
4. Panic – 13
5. Ivy Green – Ivy Green

A title

Image Box text