Sophie Straat op bezoek

Op donderdag 23 februari kwam Sophie Straat LP’s en CD’s bij ons signeren, en wij konden haar een paar vragen stellen over haar nieuwe album ‘Smartlap Is Niet Dood‘ en haarzelf. 
 
Je nummer Wat is het kut om agent te zijn is geschreven op de melodie van een nummer van Fleetwood mac. Is er een reden voor de keuze van het nummer Everywhere?
Iedereen is natuurlijk wel een beetje opgevoed met Fleetwood Mac. Ik hoorde het nummer weer een keer rop de radio in de auto en toen kwam het er eigenlijk gewoon uit. 
 
Wat is nou echt je favoriete plekje in Amsterdam? 
Ik woon in een woongroep in de buurt van de Nieuwmarkt, daar gaan we vaak heen. Vooral in de zomer zijn we daar veel te vinden, dan maken we echt een soort marathon-dagen daar. Dat vind ik echt heel leuk. Oh! En Biercafé Brel, daar gaan ze vanaf de dag van de albumrelease een bier van mij verkopen! Een witbier, Sophie-Straat-Bier. 
 
Je kaart veel maatschappelijke onderwerpen aan in je muziek, en gebruikt veel verschillende soorten genres door elkaar. Mooier als je lacht is bijvoorbeeld een beetje 80’s disco, terwijl mijn club een compleet andere smartlappensfeer heeft. Waarom gebruik je zoveel verschillende genres? 
Ik ben nog behoorlijk nieuw in de muziekindustrie, en volg de regeltjes die er omheen hangen niet echt. Ik doe wat ik wil, en schrijf mijn nummers in de sfeer waarin ik vind dat ze passen. Op ‘mooier als je lacht’ ben ik echt trots, dat is mijn favoriete nummer van het album. 
 
Wat is je top 5 beste albums? 
In willekeurige volgorde:
Nia Archives – Sunrise bang your head
Sinead O’connor – Lion
Little Simz – Sometimes I might be introvert
Tape Toy – Honey, WTF
Amyl and the sniffers – Comfort to you